OTP Bank Liga 2022/2023

6n 22ó 37p

OTP Bank Liga 9. forduló

14n 23ó 38p

OTP Bank Liga 10. forduló

20n 5ó 37p

OTP Bank Liga 11. forduló

27n 5ó 37p

OTP Bank Liga 12. forduló

34n 5ó 37p

OTP Bank Liga 13. forduló

41n 5ó 38p

OTP Bank Liga 14. forduló

Naptárba
Jegyvásárlás
Illovszky Rudolf Stadion
45n 5ó 37p

OTP Bank Liga 15. forduló

48n 5ó 37p

OTP Bank Liga 16. forduló

125n 5ó 37p

OTP Bank Liga 17. forduló

132n 5ó 37p

OTP Bank Liga 18. forduló

139n 5ó 37p

OTP Bank Liga 19. forduló

146n 5ó 37p

OTP Bank Liga 20. forduló

153n 5ó 37p

OTP Bank Liga 21. forduló

160n 5ó 37p

OTP Bank Liga 22. forduló

Naptárba
Jegyvásárlás
Szusza Ferenc stadion
167n 5ó 38p

OTP Bank Liga 23. forduló

174n 5ó 38p

OTP Bank Liga 24. forduló

188n 5ó 37p

OTP Bank Liga 25. forduló

195n 5ó 37p

OTP Bank Liga 26. forduló

Naptárba
Jegyvásárlás
Mezőkövesdi Stadion
202n 5ó 37p

OTP Bank Liga 27. forduló

209n 5ó 38p

OTP Bank Liga 28. forduló

216n 5ó 37p

OTP Bank Liga 29. forduló

223n 5ó 37p

OTP Bank Liga 30. forduló

230n 5ó 37p

OTP Bank Liga 31. forduló

237n 5ó 37p

OTP Bank Liga 32. forduló

244n 5ó 37p

OTP Bank Liga 33. forduló

Tőzsér Dániel: Nemzetközi futballt szeretnék Debrecenben

Mint ismert, a 2020/2021-es szezontól, Tőzsér Dániel sportigazgatóként tevékenykedik a DVSC-nél. Egykori csapatkapitányunk a feladatairól, terveiről, átigazolási politikájáról és céljairól nyilatkozott honlapunknak.

Sportigazgatóként nap mint nap testközelből figyeled a DVSC edzéseit, így felmerül a kérdés, nem hiányzik már a labda?

– Bevallom őszintén, bőven van teendőm itt Debrecenben, így annyira nincs időm gondolkozni ezen, de összességében nem mondanám, hogy annyira hiányozna. Készültem a futballkarrierem lezárására, szóval nem ért váratlanul. Rengeteg dolgom van, hidd el, sosem unatkozom.

Mi a legnehezebb tényezője a sportigazgatói munkakörnek?

– A változások elérése. Mindenképp szeretnék némi átalakulást, rengeteg közös egyeztetés szükséges, hogy elérjük a célt, amit kitűztem szakmailag a debreceni futballban, akár az első csapatnál, mind úgy az akadémián. Ugyanakkor kiemelném, még nagyon az út elején járunk. Én elsősorban a felnőttcsapatra koncentrálok, melynél egyértelműen a feljutás a cél. Jelen pillanatban elsők vagyunk, de sok olyan tényező van még, melyen változtatnék.

Elég nagy játékosmozgás jellemezte az elmúlt hónapokat, sikerült minden olyan labdarúgót leigazolni, akit szerettél volna?

– Felesleges olyan futballistákról beszélni, akiket nem sikerült idehozni. Azt gondolom, a jelenlegi keretünk önmagáért beszél és kiemelném, hogy a tavalyihoz hasonló költségvetéssel sikerült elérnünk. Az NB II-ben is kimagaslóan jó a játékosállományunk, de az élvonalban is megállná a helyét. Komplett, erős, kialakult, minden poszton jó erőkből álló csapatunk van. Nem szeretnék semmit sem mondani arról, érkezik-e még játékos, amennyiben bármi hivatalossá válik, azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat.

Mi volt a koncepció az átigazolási időszak alatt?

– Szerettem volna, ha továbbra is megmarad a debreceni gerince a társaságnak, ez szerencsére sikerült. A jövőben még inkább azt tervezem, hogy sok saját nevelésű fiatallal tűzdeljük tele a gárdát. Debrecenben ez a jövő, éppen ezért szeretnék még némi változást az akadémián annak érdekében, hogy minél magasabb szintű játékosok kerüljenek fel az első kerethez. Olyan közös együttműködést szeretnék a DLA-val, amely új szintre emeli a debreceni labdarúgást. Persze eddig is jöttek tehetségek az utánpótlásból, de úgy vélem, hogy mindent lehet jobban csinálni és közösen nagyobb sikereket elérni. Az a célom, hogy mind akadémiai, mind felnőttcsapat szinten nemzetközi futball legyen Debrecenben, hisz a jövőben ez lesz a kifizetődő. Még csak három hónapja neveztek ki, tehát az út elején vagyok, ez csak a kezdet, de most egy hosszú távú munka alapjait fektetjük le. Ez időbe telik, de hangsúlyoznám, nagyon bizakodó és optimista vagyok. Olyan szisztémát szeretnék kiépíteni a cívisvárosban, ami egyedülálló Magyarországon.

Kilenc forduló elteltével a tabella élén áll a Loki, hogyan értékeled a teljesítményt?

– A célkitűzésnek megfelelően tartjuk az első helyet, szóval eddig abszolút rendben van a társaság. Ugyanakkor ez akármennyire is elvárt és sokan természetesnek veszik, egyáltalán nem egyszerű. Szeretném megkérni a szurkolókat, továbbra is tartsanak ki a csapat mellett, akár a nehezebb pillanatokban is. Én is látom, a meccs bizonyos periódusaiban előfordul, hogy akadozik a gépezet, emiatt persze folyamatosan egyeztetünk a szakmai stábbal. Ha egy ellenfél beáll védekezni és ahogy telik az idő, egyre nagyobb a feszültség a stadionban, mert mindenki várja a vezető találatunkat. Ez a futball velejáróra, de dolgozunk ezeknek a pillanatoknak a mielőbbi kiküszöbölésén. Ugyanakkor minden győzelmünkkor megfigyelhető volt, hogy az első lőtt gólunk után megnyugszunk és jönnek a szebbnél szebb támadások, gördülékenyebben zajlik az egész. A laikus drukkerektől azt kérem, bízzanak a srácokban, mert jó és új elképzeléseket szeretnénk megvalósítani.

Véleményed szerint mire lennénk képesek az NB I-ben a jelenlegi kerettel?

– Nem érdemes erről beszélni, hisz külföldön is láthatjuk, hogy sokszor teljesen más focit játszanak a másodosztályban, mint az elsőben. Jelen pillanatban az foglalkoztat kizárólag, hogy jövőre az NB I-ben szerepelhessünk. Az első osztályra pedig térjünk vissza akkor, ha már matematikailag is biztos lesz a feljutásunk… Addig pedig dolgozom tovább, hiszen van min.

Halmai Balázs

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 22/23

1 - 0
1 - 0
4 - 2

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink