KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK

9n 1ó 9p

OTP Bank Liga 18. forduló

16n 3ó 39p

OTP Bank Liga 19. forduló

23n 1ó 9p

OTP Bank Liga 20. forduló

30n 23ó 39p

OTP Bank Liga 21. forduló

38n 1ó 9p

OTP Bank Liga 22. forduló

43n 7ó 9p

OTP Bank Liga 23. forduló

50n 7ó 9p

OTP Bank Liga 24. forduló

57n 7ó 10p

OTP Bank Liga 25. forduló

71n 6ó 9p

OTP Bank Liga 26. forduló

78n 6ó 10p

OTP Bank Liga 27. forduló

85n 6ó 9p

OTP Bank Liga 28. forduló

92n 6ó 9p

OTP Bank Liga 29. forduló

99n 6ó 9p

OTP Bank Liga 30. forduló

103n 6ó 10p

OTP Bank Liga 31. forduló

Naptárba
Jegyvásárlás
Mezőkövesdi Stadion
106n 6ó 9p

OTP Bank Liga 32. forduló

113n 6ó 9p

OTP Bank Liga 33. forduló

Naptárba
Jegyvásárlás
Új Hidegkúti Nándor Stadion

Ugrai Roland: Az a jó, ha megoldásként tekintenek rám

Idén márciusban nagy célokkal érkezett Debrecenbe Ugrai Roland, akivel elsőként az NB II-es szezon végéig írt alá a DVSC klubvezetése. Miután hivatalossá vált, hogy a Loki egy év után ismét a legjobbak között szerepel, a 29 esztendős Ugrai Roland további 1+2 évre kötelezte el magát a cívisvárosban, melynek színeiben remek fél évet tudhat maga mögött, hisz 17 mérkőzés alatt 9 gólt szerzett, mellyel vezeti a házi góllövőlistát.

Őszintén szólva, felemásra értékelem a mögöttem álló időszakot. Jól kezdtem az elején, utána viszont egy kissé megállt a „történet”, ám ettől függetlenül azt gondolom, nem sikerült rosszul. Ahhoz képest, hogy nem vagyok vérbeli csatár, elfogadható a 9 gól. Tisztában vagyok vele, hogy voltak olyan mérkőzések, melyeken nekem sem ment úgy a játék, de mindig van hová fejlődni. A találataim számával elégedett vagyok, a gólpasszok terén viszont van némi hiányérzetem. Ami a csapatunkat illeti, a keret minősége alapján elérhető lenne a középmezőny. Az elején gólzáporos meccseket játszottunk, utána viszont kissé megtorpant a támadójátékunk. Voltak olyan találkozóink, melyeken nem tudtunk betalálni, úgyhogy ebben is előre kell lépnünk az eredményesebb szereplés érdekében. Ettől függetlenül azt gondolom, képes a csapat a fejlődésre, és az elmúlt félév során több olyan dolgot is mutattunk, amiből lehet építkezni.

Mikor ideigazoltál, azt nyilatkoztad, nagy várakozással tekintesz az előtted álló időszakra. Beigazolódott?

Ha az NB I-et nézem, egyértelműen igen a válasz, viszont a másodosztály több okból sem úgy sikerült, ahogy terveztem. Az egész ott kezdődött, hogy 2020 novemberében átestem a koronavíruson, így nem tudtam játszani a Honvédban, majd körülbelül 5 hónapig csapat nélkül voltam, így érthetően komoly játékhiányban szenvedtem. Hiába edzettem, nagyon sokat számít, hogy meglegyen a kontakt a labdával. Az NB II stílusa sem feküdt igazán, szerintem az ellenfelekből több olyan játékos is volt, akinek az otthonában Dzsudzsák Balázs, Varga Józsi vagy én voltam a falon egy darts-tábla célkeresztjében, és arra vártak, hogy megmutathassák ellenünk, mire is képesek. Az NB I viszont már más, hisz itt minőségi játékosokkal találkozik az ember. Visszatérve a találataimra, egyszer már volt egy 9 gólos félszezonom Diósgyőrben, az akkor válogatottságot ért. Jó lenne ismét magamra húzni a nemzeti címeres mezt, de tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem én vagyok a megfelelő játékos a kapitány koncepciójában.

Szép számban termeled a gólokat, viszont komoly vetélytársaid is akadnak. Hogyan látod, be lehet érni a jelenleg 15 gólos Ádám Martint?

Ha 10 gólos hátrányban lennék, nem lenne miről beszélni, de persze amíg van remény, erre törekszem. Azt viszont látni kell, hogy a Paks teljesen más futballt játszik, ilyen téren tehát előnyben van Ádám Martin. Minden mérkőzésen van két-három százszázalékos lehetősége, ráadásul a büntetőket is ő lövi. Nyilván az a négy-öt-hat tizenegyesgól is sokat dob a számára, de természetesen mindent megteszek, bár számomra tényleg a csapat eredményessége a legfontosabb. Egyáltalán nem leszek csalódott, ha más szerzi a gólkirályi címet, de a középmezőnyben zárjuk a 2021/2022-es bajnokságot. Egyébként reálisan látom magamat. Lehet, hogy rosszul tekintek valamire, de pontosan jól látom a hibáimat. Persze tisztában vagyok az erősségeimmel is, véleményem szerint az egy az egy elleni küzdelemben ott vagyok a legjobb három játékos között az NB I-ben. A meccseken is ezt szeretem forszírozni, és frusztrál, ha nincs lehetőségem megpróbálni. Amikor nem sikerül, sokszor hallom, hogy önző vagyok és elszórakozom a csapat támadásait, azonban, ha egy védő előrevágja a labdát, és a támadó nem tudja megtartani, ugyanolyan labdaeladást jelent. A gólok nagy része abból születik, ha megbontjuk az ellenfél védelmét, az egyik csapattársnak pedig korrigálni kell a másik hibáját. Ezekből a szituációkból nagy lehetőségek adódhatnak. Azért szoktam sűrűn alkalmazni az egy az egy elleni játékot, mert tudom, hogy képes vagyok rá.

Szép eredményeket értél el eddigi pályafutásod során, gólt lőttél a magyar válogatottban, ráadásul nemzetközi tapasztalattal is rendelkezel. Elismert játékosként milyen szerepet töltesz be a DVSC öltözőjében?

Inkább a hangulatért vagyok felelős, a szakmai dolgokba ritkábban szólok bele. Ha úgy érzem, mindent megtettem a pályán, inkább csendben maradok, ha pedig nem, elsőként igyekszem magam körül rendet tenni.

Volt viszont olyan öltöző, ahol nem töltöttél sok időt, mondhatni, elég vándormadár életmódot folytattál karriered eddigi részében…

Valóban, és ennek több oka is van. Azzal kezdeném, hogy nagyon ambiciózus ember vagyok. Ha úgy érzem, hogy valahol nem megoldásként tekintenek rám, és a problémákat szeretnék kihozni belőlem, egyszerűen nem tudok jól teljesíteni. Pályafutásom során két ilyen klub volt, ahol már nagyon nem volt jó a vége. Sikerre éhes játékosnak tartom magam, ebből kifolyólag valamennyi együttesemnél maximálisan elvégeztem az edzésmunkát és a tudásom legjavára törekedtem. Minden gárdámnál voltak és vannak egyéni és csapatcéljaim, szeretek önmagam lenni, és élvezni azt, amit csinálok. Nem munkaként tekintek a futballra, de ha valami akadályba ütközik, az nehézséget okoz. Korábban több olyan cikk is megjelent, hogy voltak öltözőn belüli balhéim, de ez nem igaz. Konfliktuskerülő ember vagyok, mint említettem, inkább a hangulatért voltam felelős minden öltözőben. Azt viszont leszögezném, nehéz mind a 25 csapattárssal megtalálni a közös hangot, de ez természetes, és mindenhol így van.

Nemrég edzőváltáson esett át a DVSC, hogyan jössz ki Joan Carrillóval?

Sok csapatban futballoztam, és sajnos nagyrészt alsóházi pozíciókért küzdöttünk, így én is átestem már jó pár edzőváltáson. Ez benne van a labdarúgásban, így nem kell vele különösebben foglalkozni. Huszti Szabolccsal is szerettem dolgozni, de Joan Carrillóval is jóban vagyok. A saját filozófiája nyilván nem teljesen az, amit most játszunk, hiszen eredménykényszer van a csapaton, de alkalmazkodunk hozzá. Szimpatikus számomra az a spanyol mentalitás, amit képvisel.

29 éves vagy, bőven lehetnek még jó éveid a futballban. Egy országon kívüli megkeresés esetén belevágnál újból a külföldi karrierbe?

Ha azt vesszük, mi játékosok áruk vagyunk. Ha olyan ajánlat, lehetőség érkezik, melyen el kell töprengeni, megteszem, de minden a klubtól függ. Jelenleg viszont szeretnék egy kicsit megnyugodni, és nem évente költözni és csapatot váltani. Ez azért a párommal és a kisfiammal már nem egyszerű. Úgy érzem, nyugodtabb és megfontoltabb vagyok, mint néhány évvel ezelőtt. Nem szeretnék belevágni semmi olyanba, ami rizikósabb. Ha Debrecenben találom meg a nyugalmat, nagyon örülök neki, ha viszont máshol, akkor azt kell elfogadnom.

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 21/22

0 - 0
2 - 0
2 - 1

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink