OTP Bank Liga 2023/2024

Varga Kevin Törökországban folytatja

Mind a klub és a játékos sorsát illetően, mind szakmai presztízs szempontjából és az anyagi kondíciókat tekintve is értékes üzletet kötött a DVSC.

Eldőlt, hogy a Loki saját nevelésű futballistája, Varga Kevin a török első osztályú Kasimpasa együttesénél folytatja pályafutását. Varga hétfőn utazott ki Törökországba, átesett a kötelező vizsgálatokon, így mostanra realizálódhatott a 4 éves szerződés. A török gárda szeptember 13-án kezdi a bajnokságot.

A kiváló játékosnak így módja nyílik külföldön is bizonyítani rátermettségét, a DVSC pedig jelentős bevételhez jut, hiszen a középpályásért 850 ezer eurót fizet a török klub, amely ha tovább értékesíti a futballistát, abból a Loki is részesül.

Varga Kevin 2017 augusztusában egy Vasas elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban. A debütálása nem is sikerülhetett volna jobban, hisz első mérkőzésén azonnal gólt szerzett. Az egész szezon során fontos találatokkal vette ki részét a Loki sikeresen megvívott találkozóiból, melynek köszönhetően a bajnokság végén „Az év felfedezettjének” választották.

2018-ban szintén nagy elismerés érte, hisz az akkori szövetségi kapitány, Georges Leekens behívta a magyar felnőtt válogatottba, és lehetőséget is biztosított neki az Ausztrália elleni felkészülési mérkőzés hajrájában.

A Kukësi elleni Európa-liga párharcban is nagy szerepe volt, hogy túljutottunk az albánokon, ugyanis a hazai mérkőzésen duplázni tudott a Nagyerdei Stadionban. A legutóbbi szezonban az egész NB I-es mezőnyt nézve ő adta a legtöbb gólpasszt, szám szerint 11-et.

Varga Kevin 93 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Loki színeiben, melyben 10 gólt szerzett.

A DVSC ezúton is köszöni Varga Kevinnek, amit a piros-fehér csapatért tett, és nagyon sok sikert kíván a további pályafutása kapcsán is!