OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Vereség a Slask Wroclaw ellen

Csütörtöki két felkészülési mérkőzése közül az elsőt a lengyel Slask Wroclaw ellen vívta a DVSC a törökországi edzőtáborban. A találkozó előtt kiderült, hogy a mieink nem a lengyelek harmadik ligás tartalékcsapatával, hanem az első osztályú együttessel mérkőznek meg, igaz, a Slaskban néhány alapember mellett ezúttal főleg a cserejátékosok kaptak szerepet.

Srdjan Blagojevic is két részre osztotta a debreceni keretet, a lengyelek elleni mérkőzésen az ifjú Tordai Balázs és Cibla Flórián is lehetőséghez jutott. A meccs elején, a 3. percben a Loki rúghatott 18 méterről szabadrúgást, azonban Bódi Ádám megpattanó lövése után a kapus magabiztosan védett. Ezt leszámítva a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, a mieink kontrollálták a mérkőzést, a 21. percben egy eladott labdát követően egy gyors kontrából mégis a lengyel csapat szerezte meg a vezetést (0-1).

Válaszul a 29. minutumban Matar Dieye fejelt mellé, majd a 31. percben jött a megérdemelt egyenlítés. Egy szép támadás végén Bódi Ádám bolondította meg a védőket, jól adott középre, az érkező Bévárdi Zsombor pedig 9 méterről a kapu bal oldalába bólintott (1-1). A szünetig aztán egy fölé szálló Slask-lövést leszámítva nagyobb helyzet már nem alakult ki.

A második játékrész egy lengyel lehetőséggel és egy szép Gróf Dávid-védéssel kezdődött, amire a DVSC egy veszélyes Meldin Dreskovic-fejessel reagált. Helyenként egész jól játszott a csapatunk, több jó megoldást is bemutatott a debreceni gárda.

Az utolsó félórában többnyire kiegyenlített volt a játék, ennek ellenére a 68. percben egy szabadrúgás-kombináció végén Yeboah ismét megszerezte a vezetést a Wroclawnak, 24 méterről lőtt a bal alsóba (1-2). A hajrában a Loki igyekezett egyenlíteni, a 77. percben például Matar Dieye csak kevéssel késett le Baranyai Nimród beadásáról a kapu torkában. A véghajrára beállt Raul Balbarau kapus valamint Cibla Flórián és Bárány Donát is, de az utolsó pillanatban az ellenfél lőtt újabb gólt (1-3).

Folytatás délután a szerbiai Topolya ellen.

Felkészülési mérkőzés.

DVSC-Slask Wroclaw 1-3 (1-1).

DVSC: Gróf – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk, Tordai – Neofytidis, Baráth P. – Bévárdi, Loncar, Bódi – Dieye. Cserék: Balbarau, Cibla, Bárány.

Gól: Bévárdi (31.), illetve Quintana (20., 91.), Yeboah (68.).