OTP Bank Liga 2022/2023

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 29. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 30. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 31. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 32. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 33. forduló

Nagyerdei Stadion

Vereség a Slask Wroclaw ellen

Csütörtöki két felkészülési mérkőzése közül az elsőt a lengyel Slask Wroclaw ellen vívta a DVSC a törökországi edzőtáborban. A találkozó előtt kiderült, hogy a mieink nem a lengyelek harmadik ligás tartalékcsapatával, hanem az első osztályú együttessel mérkőznek meg, igaz, a Slaskban néhány alapember mellett ezúttal főleg a cserejátékosok kaptak szerepet.

Srdjan Blagojevic is két részre osztotta a debreceni keretet, a lengyelek elleni mérkőzésen az ifjú Tordai Balázs és Cibla Flórián is lehetőséghez jutott. A meccs elején, a 3. percben a Loki rúghatott 18 méterről szabadrúgást, azonban Bódi Ádám megpattanó lövése után a kapus magabiztosan védett. Ezt leszámítva a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, a mieink kontrollálták a mérkőzést, a 21. percben egy eladott labdát követően egy gyors kontrából mégis a lengyel csapat szerezte meg a vezetést (0-1).

Válaszul a 29. minutumban Matar Dieye fejelt mellé, majd a 31. percben jött a megérdemelt egyenlítés. Egy szép támadás végén Bódi Ádám bolondította meg a védőket, jól adott középre, az érkező Bévárdi Zsombor pedig 9 méterről a kapu bal oldalába bólintott (1-1). A szünetig aztán egy fölé szálló Slask-lövést leszámítva nagyobb helyzet már nem alakult ki.

A második játékrész egy lengyel lehetőséggel és egy szép Gróf Dávid-védéssel kezdődött, amire a DVSC egy veszélyes Meldin Dreskovic-fejessel reagált. Helyenként egész jól játszott a csapatunk, több jó megoldást is bemutatott a debreceni gárda.

Az utolsó félórában többnyire kiegyenlített volt a játék, ennek ellenére a 68. percben egy szabadrúgás-kombináció végén Yeboah ismét megszerezte a vezetést a Wroclawnak, 24 méterről lőtt a bal alsóba (1-2). A hajrában a Loki igyekezett egyenlíteni, a 77. percben például Matar Dieye csak kevéssel késett le Baranyai Nimród beadásáról a kapu torkában. A véghajrára beállt Raul Balbarau kapus valamint Cibla Flórián és Bárány Donát is, de az utolsó pillanatban az ellenfél lőtt újabb gólt (1-3).

Folytatás délután a szerbiai Topolya ellen.

Felkészülési mérkőzés.

DVSC-Slask Wroclaw 1-3 (1-1).

DVSC: Gróf – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk, Tordai – Neofytidis, Baráth P. – Bévárdi, Loncar, Bódi – Dieye. Cserék: Balbarau, Cibla, Bárány.

Gól: Bévárdi (31.), illetve Quintana (20., 91.), Yeboah (68.).