OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Tőzsér Dániel: A keret alkalmas a fejlődésre

Pontosan az idény felénél tart a DVSC a Merkantil Bank Ligában. Hétfőn statisztikai szempontból tekintettük át az eddigi 19 mérkőzést, kedden Szabó Péter, a DVSC igazgatótanácsának elnöke értékelte az elmúlt időszakot, most pedig Tőzsér Dániel sportigazgató beszélt a benyomásairól.

Sportszakmailag miként értékelhető a csapat teljesítménye az elvárások tükrében?

– Amit szeretnénk látni a szakmai stábtól és a játékosoktól, az két részre osztható. Az első, hogy vissza akarunk jutni az NB I-be: ez a része eddig teljes mértékben rendben van, hiszen vezetjük a tabellát. A másik elvárásunk az, hogy el kell kezdeni építeni a csapat struktúráját, szeretnénk tudatos játékot látni, érzékelni a lépcsőzetes fejlődést. Ebben le vagyunk maradva, igaz, ebben a koronavírus-járvány is hátráltató tényező volt az elmúlt hónapokban. A mutatott futball minőségét illetően néha bizony akadt kivetnivaló, de a legfontosabb, hogy feljutásra állunk.

– Várható-e változás a keretben a télen?

– A téli szünetben óriási változást nem tervezünk, nagy játékosmozgás bizonyosan nem lesz. Persze mindig előfordulhat egy-két csapatváltás, de nem lesz népvándorlás. Ez a keretet alkalmasnak tartom a fejlődésre, a jobb minőségű játékra. Persze az a leglényegesebb, hogy nyerjünk, de szeretnénk a szurkolóinkat szemre is szép futballal megörvendeztetni.

Hogyan jellemezhető a DVSC-hez visszatért, rutinosabb játékosok szerepe a klubnál?

– Nagyon fontos a jelenlétük és a szerepük, nagyon értékesek a csapatnak. A téli szünetben ezzel együtt velük is át fogjuk beszélni a dolgokat, mert én maximalista vagyok, és mindig a lehető legjobbra törekszem. Még több van bennük, persze a fiatalok számára így is igen hasznos, hogy velük készülhetnek, velük játszhatnak egy gárdában.

– Apropó, fiatalok. Mennyire lehetünk elégedettek az új generációval?

– Úgy gondolom, hogy vannak olyanok köztük, akik immár standard játékosok, így például Baráth Péter, Pintér Ádám, Bényei Ágoston vagy Bárány Donát. Nagy értékek ők, bármikor a csapatba állíthatók, hosszú távon számítunk rájuk. De rajtuk kívül is vannak olyan fiatalok, akik a pandémia miatti helyzetben megállták a helyüket, Füzfőitől kezdve Lakatoson, Talpallón, Szabón, Ballán, Sárosin, Kenderesin át Sármányig valamennyien bizonyították, hogy a DVSC segítségére lehetnek a jövőben, igaz, még sokat kell fejlődniük.

– Ez az első idénye sportigazgatóként. Mi a legfontosabb benyomása?

– Az, hogy nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Én ennek szellemében igyekszem felelősségteljesen végezni a munkám, amelynek a célja az, hogy a DVSC sikeres legyen és hogy a klubnál nívós szakmai munka folyjék. Ehhez rengeteg tárgyalás és egyeztetés szükséges mind a felnőtt együttes, mind az akadémia esetében, de eddig is álltam, és ezután is állok elébe. A klub jövőjét tartom szem előtt minden áldott nap, és biztos vagyok benne, hogy a közös munkánknak meglesz az eredménye.

Tóth Csaba Zsolt