OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

DVSC 120: szombaton Loki-Újpest

Az Újpestet fogadja csapatunk szombaton 14.30-kor a Nagyerdei Stadionban, napra pontosan a klub 120. születésnapján. Az OTP Bank Liga 24. fordulójának mérkőzésén a 27 ponttal a 9. helyet elfoglaló fővárosiak látogatnak a 28 egységgel 8. Lokihoz, aligha szükséges tehát elemezni, mennyire közvetlen vetélytársakról van szó.

Az Újpest formája felfelé ível, utóbbi négy bajnokiján 10 pontot szerzett, de a DVSC is csak két mérkőzést veszített el az utóbbi nyolcból, tehát szoros küzdelemre van kilátás. Így vélekedik erről a mieink trénere is.

Tudjuk, milyen fontos mérkőzés ez az egész klub számára. A három pont megszerzésére fókuszálunk, szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak. Az Újpest az utóbbi találkozóin megmutatta, milyen jó formában van, utóbbi négy bajnokijából egy döntetlen mellett hármat megnyert és a kupában is továbbjutott. Ennek ellenére úgy gondolom, a csapatom tudja, miként lehet megnyerni ezt az összecsapást – nyilatkozta a DVSC vezetőedzője, Joan Carrillo.

Ami a statisztikát illeti, az nem feltétlenül a Loki mellett szól. A két gárda utóbbi 11 összecsapásából egyetlen egyet(!) nyert meg csapatunk (2020 januárjában 4-0-ra), a lila-fehérek viszont 6 ízben is három pontot szereztek ebben az időszakban. A mostani pontvadászatban Debrecenben döntetlen (2-2), Budapesten újpesti siker született (3-1).

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ezen az ünnepi meccsen ne lehetne legyőzni a vendégeket. A DVSC dolgát nehezíti, hogy Szécsi Márk sérülés, Ugrai Roland pedig eltiltás miatt nem játszhat (utóbbinak összegyűlt az 5 sárga lapja), ám a csapat elszánt, és mindenképp szeretné kiszolgálni a szurkolóit. A hangulat az egész városban felfokozott, a Nagyerdei Stadion mellett például a Debreceni Egyetem jóvoltából a hétvégén az Innovációs Központ, a Forrest Offices és a Víztorony is piros-fehérben tündököl majd.