Eredmény
3 - 0
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.11.01.19:00NBII.2020/2021

Meccs riport

Továbbra is hibátlan a Loki hazai pályán a Merkantil Bank Ligában, miután vasárnap este 3-0-ra legyőzte a Győrt.

Mindenszentek napján a mérkőzés előtt a tiszteleten és az emlékezésen volt a hangsúly: a DVSC vezetői és szurkolói koszorúkat helyeztek el és mécseseket gyújtotta a Nagyerdei Stadionban a legendás edző, Garamvölgyi Lajos és a legendás szurkoló, Komáromi Gábor emlékművénél, adózva DVSC nagy családja minden elhunytjának emléke előtt.

Maga a meccs igen érdekesnek ígérkezett. A járványügyi helyzet és a sérülések miatt a DVSC soha nem látott összeállításban, vezetőedzőjét is nélkülözve állt ki: a kezdőcsapatban kapott helyett a 17 éves Fűzfői Márk és a 19 éves Sárosi Norbert, de éppenséggel Pintér Ádám, Baráth Péter, Bévárdi Zsombor, vagy Bárány Donát sem nevezhető éppen veteránnak… A Győrnél is több fiatal kapott szerepet, a kispadok is tele voltak utánpótlás korú labdarúgókkal, így aztán az ifjak csatája várt a kilátogató drukkerekre és a tévé előtt szurkolókra.

Az első percekben néhol inkább a Győr akarata érvényesült, de a Loki gyorsan magára talált: a 21. minutumban Bárány közeli fejese után a hazai gárda már a gólhoz is közel járt, ám a labda a felső lécen csattant. A hangulat nem volt a szokásos, ugyanis a debreceni ultracsoportok csendben figyelték a találkozót. Mindennek talán köze lehetett ahhoz, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal kiderült, a hatóság jogértelmezése szerint ételt (pl. szotyit) és italt (pl. sört) nem lehet kivinni-felvinni-bevinni a lelátóra…

Ennél jóval nagyobb örömet okozott, hogy a fél óra elteltével a DVSC megszerezte a vezetést! Szécsi lépett ki a védővonalból, jól centerezett Pintérnek, aki közelről nem hibázott (1-0). A félidő hátralévő részében a Loki dominált, meg is duplázta előnyét. Három perccel a szünet előtt Szécsi remek cselek után újabb szép gólpasszt adott, ezúttal Bárány lőtt közelről a a győri kapuba (2-0).

A második játékrész is debreceni helyzettel kezdődött, az 53. percben a jól játszó Pintér cselezett ki minden szembejövőt, de ziccerben mellé lőtt. Nem sokkal később Szécsi sem tévesztett sokat, egyértelmű volt, melyik csapat nyeri a mérkőzést. A harmadik DVSC-gólt végül néhány hazai és győri lehetőség után Tischler szerezte a hajrában, miután a három gólpasszt kiosztó Szécsi átadását váltotta gólra éles szögből (3-0).

A Loki magabiztosan nyert, folytatás szerdán Kazincbarcikán.

Merkantil Bank Liga, 14. forduló.

DVSC-Győr 3-0 (2-0).

Nagyerdei Stadion, 2120 néző. Vezette: Oláh.

DVSC: Gróf – Sárosi (Sármány, 76.), Szatmári, Pávkovics, Fűzfői (Korhut, 69.) – Pintér Á. (Szabó Á., 90.), Bódi, Baráth, Szécsi – Bárány (Tischler, 76.), Bévárdi (Kundrák, 69.). Mb. edző: Igor Bogdanovics.

Győr: Gundel-Takács – Dvorschák, Bagi, Szimcsó (Szuhodovszki, 57.), Kerkez (Vankó, 74.), Kiss M. (Rébék, 82.), Múcska (Vitális, 57.), Májer, Erdei (Farkas, 57.), Kovács K., Berki. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gól: Pintér Á. (30.), Bárány (42.), Tischler (87.).

Sárga lap: Bagi (36.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032