Eredmény
1 - 3
Full Time

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.05.09. 17:00 NBII. 2020/2021

Meccs riport

Az utolsó fordulóban dől el, visszajut-e az NB I-be a DVSC. A Loki vasárnap 3-1-re nyert Szentlőrincen, de a Gyirmót is nyerni tudott Kazincbarcikán.

Győzelem vagy győzelem: nagyjából e kettő közül választhatott a Loki Szentlőrincen, tekintve, hogy a Merkantil Bank Liga utolsó előtti fordulójában már nem hibázhatott a célul a feljutást kitűző debreceni gárda.

A Bárány Donátot eltiltás, Pávkovics Bencét pedig sérülés miatt nélkülöző DVSC értelemszerűen mezőnyfölényben kezdte a meccset, ám fogást nem sikerült találni a hazai védelmen, sőt, s lőrinciek a 20. percben Kinyik Ákos öngóljával a vezetést is megszerezték egy jobb oldali beadás után (1-0).

Több kellett a Lokitól, és ha nehezen is, de jött a több. A 27. percben Korhut Mihály lövését még fogta Hajagos (nem sokkal később a szentlőrinciek egy les miatt meg nem adott fejes gólt értek el), ám a 37. minutumban már sikerült egyenlíteni, Ferenczi János adott be balról, Ugrai Roland pedig 9 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-1).

Az első félidő hajrájában több nagy helyzet már nem adódott, így döntetlennél vonultak szünetre a csapatok. A második félidőre érkezett Tischler Patrik, a DVSC pedig megpróbálta dűlőre vinni a dolgot. A játék továbbra sem volt szemkápráztató, ám a mezőnyfölény (a második félidő elején például Baráth Péter lőhetett kapura) meghozta a vezető gólt. Az 58. percben Tischler lépett ki a védők közül, csinált egy cselt, majd 12 méterről a jobb alsóba lőtt (1-2).

A folytatásban Dzsudzsák Balázs került helyzetbe, majd percekig inkább a mezőnyjáték dominált. Ezt a 72. percben ismét Tischler Patrik törte meg, aki Korhut Mihály remek beadása után 8 méterről fejjel vette be a hazaiak kapuját (1-3). Ezzel a mérkőzés sorsa eldőlt, a végjátékban fél szemmel Kazincbarcikán játszó Gyirmótra is figyeltek a debreceni szurkolók. Nos, a vetélytárs győzni tudott, így a döntés a feljutásról a végére marad. Ha a Loki a 38. fordulóban nyer, biztosan visszajut az NB I-be!

A bajnokság a jövő vasárnapi, Haladás elleni találkozóval zárul a Nagyerdei Stadionban.

Merkantil Bank Liga, 37. forduló.

Szentlőrinc-DVSC 1-3 (1-1).

Szentlőrinc, 600 néző. Vezette: Berke.

Szentlőrinc: Hajagos – Fröhlich (Cenaj, 64.), Harsányi, Keresztes, Törőcsik, Nagy B. (Kapronczai, 85.), Havas, Dulló, Újvárosi (Matic, 77.), Torvund (Kovács, 46.), Mervó. Edző: Marián Sluka.

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi (Sós, 79.), Baráth (Bényei Á., 79.), Ugrai (Tischler, 46.) – Szécsi (Haris, 90.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Kinyik (20., öngól), illetve Ugrai (37.), Tischler (58., 72.).

Sárga lap: Havas (23.).

Helyszín

Szentlőrinc / Szentlőrinc, Szentlőrinci Járás, Baranya megye, Dél-Dunántúl, Dunántúl, 7940, Magyarország