OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 9. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 11. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 12. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 13. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 14. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Tőzsér Dániel: A keret alkalmas a fejlődésre

Pontosan az idény felénél tart a DVSC a Merkantil Bank Ligában. Hétfőn statisztikai szempontból tekintettük át az eddigi 19 mérkőzést, kedden Szabó Péter, a DVSC igazgatótanácsának elnöke értékelte az elmúlt időszakot, most pedig Tőzsér Dániel sportigazgató beszélt a benyomásairól.

Sportszakmailag miként értékelhető a csapat teljesítménye az elvárások tükrében?

– Amit szeretnénk látni a szakmai stábtól és a játékosoktól, az két részre osztható. Az első, hogy vissza akarunk jutni az NB I-be: ez a része eddig teljes mértékben rendben van, hiszen vezetjük a tabellát. A másik elvárásunk az, hogy el kell kezdeni építeni a csapat struktúráját, szeretnénk tudatos játékot látni, érzékelni a lépcsőzetes fejlődést. Ebben le vagyunk maradva, igaz, ebben a koronavírus-járvány is hátráltató tényező volt az elmúlt hónapokban. A mutatott futball minőségét illetően néha bizony akadt kivetnivaló, de a legfontosabb, hogy feljutásra állunk.

– Várható-e változás a keretben a télen?

– A téli szünetben óriási változást nem tervezünk, nagy játékosmozgás bizonyosan nem lesz. Persze mindig előfordulhat egy-két csapatváltás, de nem lesz népvándorlás. Ez a keretet alkalmasnak tartom a fejlődésre, a jobb minőségű játékra. Persze az a leglényegesebb, hogy nyerjünk, de szeretnénk a szurkolóinkat szemre is szép futballal megörvendeztetni.

Hogyan jellemezhető a DVSC-hez visszatért, rutinosabb játékosok szerepe a klubnál?

– Nagyon fontos a jelenlétük és a szerepük, nagyon értékesek a csapatnak. A téli szünetben ezzel együtt velük is át fogjuk beszélni a dolgokat, mert én maximalista vagyok, és mindig a lehető legjobbra törekszem. Még több van bennük, persze a fiatalok számára így is igen hasznos, hogy velük készülhetnek, velük játszhatnak egy gárdában.

– Apropó, fiatalok. Mennyire lehetünk elégedettek az új generációval?

– Úgy gondolom, hogy vannak olyanok köztük, akik immár standard játékosok, így például Baráth Péter, Pintér Ádám, Bényei Ágoston vagy Bárány Donát. Nagy értékek ők, bármikor a csapatba állíthatók, hosszú távon számítunk rájuk. De rajtuk kívül is vannak olyan fiatalok, akik a pandémia miatti helyzetben megállták a helyüket, Füzfőitől kezdve Lakatoson, Talpallón, Szabón, Ballán, Sárosin, Kenderesin át Sármányig valamennyien bizonyították, hogy a DVSC segítségére lehetnek a jövőben, igaz, még sokat kell fejlődniük.

– Ez az első idénye sportigazgatóként. Mi a legfontosabb benyomása?

– Az, hogy nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Én ennek szellemében igyekszem felelősségteljesen végezni a munkám, amelynek a célja az, hogy a DVSC sikeres legyen és hogy a klubnál nívós szakmai munka folyjék. Ehhez rengeteg tárgyalás és egyeztetés szükséges mind a felnőtt együttes, mind az akadémia esetében, de eddig is álltam, és ezután is állok elébe. A klub jövőjét tartom szem előtt minden áldott nap, és biztos vagyok benne, hogy a közös munkánknak meglesz az eredménye.

Tóth Csaba Zsolt