Eredmény
3 - 0
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.10.18.20:00NBII.2020/2021

Meccs riport

A listavezető DVSC továbbra is hibátlan hazai pályán a Merkantil Bank Ligában, miután vasárnap 3-0-ra nyert a Dorog ellen.

Kondás Elemér vezetőedzőnek sok játékosát kellett nélkülöznie vasárnap este a Dorog ellen a Nagyerdei Stadionban, sérülések és egyéb problémák miatt többek között Bárány Donát, Bényei Ágoston, Kusnyír Erik, Korhut Mihály és Kundrák Norbert sem játszhatott, viszont visszatérte óta első alkalommal lépett pályára a Lokiban kezdőjátékosként Dzsudzsák Balázs.

A 108-szoros válogatott jelenléte elég fontos ténynek bizonyult, igaz, az első kapura lövést nem ő, hanem a 9.percben a meccs napján éppen a 30. születésnapját ünneplő Bódi Ádám eresztette el. A 22. minutumban ismét a a szülinapos csapatkapitány volt a főszereplő, 19 méterről, szabadrúgásból szép lövéssel megszerezte a vezetést (1-0)!

A DVSC ezután egyre nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére, egyre szemrevalóbb támadásokat vezetett, látszott, van még gól a piros-fehérekben. És volt is, de nem az első félidőben: a kulturáltan futballozó Dorog a szünetig nem került nagyobb hátrányba.

A második játékrész lendületesen kezdődött, az 52. percben Poór próbálkozott egy távoli lökettel, majd nem sokkal később Sós hibázott ziccert. Bőven akadt lehetősége a Lokinak, a 61. percben Dzsudzsák lövését védte bravúrra a dorogi kapus, a debreceni győzelmet biztosító gól azonban csak nem akart megszületni.

Nem úgy a 82. percben, amikor Ferenczi remek beadása után az ünnepelt Bódi Ádám egy közeli fejessel megkétszerezte góljai számát, duplával köszöntve harmincadikat (2-0). A harmadik cívisvárosi gólt viszont már nem ő vállalta, hanem a fiatal, csereként beállt Pintér, aki 14 méterről ravaszul lőtte ki a jobb alsót (3-0).

A DVSC összességében biztosan hozta a meccset, megőrizve hibátlan hazai mérlegét. Folytatás egy hét múlva Nyíregyházán!

Merkantil Bank Liga, 12. forduló.

DVSC-Dorog 3-0 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 2350 néző. Vezette: Takács T.

DVSC: Gróf – Kinyik, Pávkovics, Poór (Szécsi, 83.), Ferenczi – Bódi, Varga J. (Szatmári, 73.), Baráth (Pintér, 46.), Dzsudzsák – Sós (Tischler, 73.), Bévárdi (Haris, 46.).. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Dorog: Tulipán – Nagyházi, Ryashko, Tóth B. (Mészáros, 83.), Papp (Zuibéger, 72.), Dlusztus, Nyíri, Kovács M (Vígh, 62.)., Zabari, Girsik (Délczeg, 62.), Lénárt. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gól: Bódi (22., 82.), Pintér (86.)

Sárga lap: Sós (66.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032