Eredmény
1 - 1
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.10.25.19:30NBII.2020/2021

Meccs riport

Döntetlent játszott az ősz rangadóján a Loki a Merkantil Bank Ligában, miután vasárnap este 1-1-re végzett Nyíregyházán.

Idegenben is otthon: közel 2000 debreceni szurkoló kísérte el a Lokit a vasárnap esti, nyíregyházi rangadóra. A vendégszurkolók lelkesedésének az sem szabott gátat, hogy kedvenc csapatuk sérülések és egyéb okok miatt egy fél csapatra való játékost volt kénytelen nélkülözni, többek között például Korhut Mihályt, Varga Józsefet, Bényei Ágostont és Poór Patrikot is.

Rangadóhoz méltó, óriási hangorkánban kezdődött a meccs, mégpedig kissé csapkodó játékkal. egy-egy célt tévesztett lövéssel. Néhány perc után Dzsudzsák Balázst középen szerepeltető DVSC került némi fölénybe, ehhez képest a 14. percben a hazaiak szerezték meg vezetést: egy szöglet után az őrizetlenül hagyott Jánvári 5 méterről fejelt a hálóba (1-0).

A kérdés az volt, miként reagál erre a Loki? Nos, egy Sós-lövéssel, majd sok hibával, de fokozatosan növekvő támadókedvvel. Harcoljatok! – zengte a debreceni tábor, de inkább a Nyíregyháza veszélyeztetett, Ötvös löketénél Grófnak bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

A félidő hajrájában már nem alakult ki nagyobb lehetőség, így a Szpari mehetett előnnyel az öltözőbe. A második játékrészre érkezett Bárány Donát, és jött a DVSC-nyomás az egyenlítésért. A Loki sorra rúgta a szögleteket, de a kaput csak nem tudta eltalálni, pedig lehetőség akadt bőven. Aztán 64. percben megtört a jég, de Baráth lövését fogta a hazai kapus, aki később a 16-os vonalánál rúgta fel Sóst, azonban ez nem ért büntetőt, csak szabadrúgást.

Egyre feszültebb lett a találkozó atmoszférája, egyre idegesebbek lettek a szurkolók is. Az utolsó 20 perc úgy kezdődött, hogy mindent egy lapra feltéve rohamozott a DVSC, 11 minutummal a vége előtt Szatmári ziccerbe került, de közeli lövését védte a nyírségi hálóőr. A véghajrában is meddő volt a debreceni támadójáték, de csak sikerült bepasszírozni az egyenlítő gólt Pintér révén egy kavarodás után a 92. percben (1-1). Folytatás szerdán a kupában a BVSC otthonában.

Merkantil Bank Liga, 13. forduló.

Nyíregyháza-DVSC 1-1 (1-0).

Városi Stadion, 5680 néző. Vezette: Iványi.

Nyíregyháza: Fejér – Jánvári (Végső, 46.), Ötvös (Kártik, 81.), Fodor, Farkas, Papp, Papucsek, Svedyuk, Hornyák (Kovács, 77.), Kalocsai, Györgyi (Gyurján, 61.). Vezetőedző: Gálhidi György.

DVSC: Gróf – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Baráth (Pintér, 86.), Haris (Szécsi, 59.), Dzsudzsák – Sós (Bévárdi, 77.)., Tischler (Bárány, 46.).. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Jánvári (14.), illetve Pintér (92.)

Sárga lap: Ötvös (3.), Fejér (65.), illetve Ferenczi (15.), Sós (42.), Baráth (84.).

Helyszín

Városi Stadion / Északi alközpont, Hímes, Nyíregyháza, Nyíregyházi járás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Észak-Alföld, Alföld és Észak, 4400, Magyarország