Eredmény
1 - 2
Full Time

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.02.28. 19:30 NBII. 2020/2021

Meccs riport

Kikapott a Merkantil Bank Ligában a listavezető DVSC, miután a Nagyerdei Stadionban 2-1-es vereséget szenvedett a Vasastól.

Még Korhut és Kusnyír nélkül, de egyébként teljes fegyverzetben, a Szegeden 5-0-ra nyert kezdőcsapattal vágott neki a Loki a forduló előtt második helyezett Vasas elleni hazai rangadónak, amely értelemszerűen a feljutás tekintetében is rangos és fontos mérkőzésnek ígérkezett.

Ennek megfelelően élénken kezdődött az összecsapás, láthatóan mindkét csapat csipkedte magát és az ellenfelet is. A Vasas letámadott, a DVSC viszont nem jött túlságosan zavarba, inkább egy góllal zavarta volna meg az ellenfelet. Ehhez a 20. percben Ferenczi János közel járt, 20 méteres lövése nem sokkal ment mellé, majd Varga József tüzelt, Jova védett. Dzsudzsák Balázs is messziről próbálkozott, majd bő félóra elteltével Radó került helyzetbe, de nem találta el a kaput. Nem találta el Szécsi Márk sem, aki a 39. percben a debreceni csapatkapitány beadása után fejelhetett kecsegtető szituációban. A meccs taktikai egyensúlya végül a szünetig nem borult fel (Radó lövését Gróf Dávid védeni tudta), így a második félidőre maradt a döntés.

A pihenő után érkezett Pintér Ádám helyére Baráth Péter, a megsérült Poór Patrik helyett Szatmári Csaba folytatta, egyébként pedig egy ideig maradt a kiegyenlített mezőnyjáték. ezt a 66. percben egy gólt érő Loki-akció törte meg. Történt, hogy Kinyik Ákos előretört, Bódi Ádám meglépett a jobb szélen, beadása után pedig a hosszú oldalon érkező Sós Bence közelről megszerezte a vezetést a DVSC-nek (1-0)!

A kérdés az volt, mi és hogyan változik ezután. Nos az változott, hogy a Vasas igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni a Lokira, míg a debreceniek fegyelmezett és taktikus játékkal reagáltak. A hajrában aztán egyenlítettek a fővárosiak, a Kinyik szabálytalansága után befújt büntetőt Feczesin értékesítette a 86. percben (1-1).

A végjátékban jött a drámai fordulat, egy szép támadás végén Feczesin közelről újra betalált (1-2), és ezzel megnyerte csapatának a meccset. Folytatás szerdán Ajkán.

Merkantil Bank Liga, 26. forduló.

DVSC-Vasas 1-2 (0-0).

Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Farkas Á.

DVSC: Gróf – Poór (Szatmári Cs., 54.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga J., (Bárány, 90.), Dzsudzsák – Pintér (Baráth, 46.), Bódi, Sós (Tischler, 71.) – Szécsi. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Vasas: Jova – Szivacski, Viczián, Szilágyi, Hinora (Balajti, 71.), Pátkai, Hidi M., Silye, Berecz, Radó, Feczesin. Edző: Schindler Szabolcs.

Gól: Sós (66.), illetve Feczesin (86., 11-esből, 88.).

Sárga lap: Sós (33.), Bódi (73.), Gróf (82.), Kinyik (85.), Bárány (92.), illetve Szivacski (16.), Pátkai (92.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott, a másodikban a gólunk után túl sok hibát követtünk el. A védelmet sérülés miatt meg kellett bontanunk, a kupameccs is a lábakban volt. Ez persze nem mentség, taktikusabb játékkal megőrizhettük volna az előnyt.

Schindler Szabolcs: Gratulálok a csapatomnak, remek gárdát győztünk le, amit gyakoroltunk, azt visszakaptam. Nehéz meccs volt, de sok helyzetet alakítottunk ki, és nyerni tudtunk.

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032