OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 2. forduló

Eredmény
2 - 0
Full Time

Meccs riport

NEM SIKERÜLT PONTOT SZEREZNI: PAKSI FC-DVSC 2-0
Közzétéve: 2023.09.27.

Sok sérültet, konkrétan Megyeri Balázst, Meldin Dreskovicot, Alexander Mojzist, Christian Manriquét és Joao Oliveirát is nélkülöznie kellett a Lokinak a szerdai, paksi bajnokin. Együttesünk ezzel, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzéssel érte utol meccsszámban a mezőny túlnyomó részét. A kezdőcsapatba bekerült Varga József és Bévárdi Zsombor is.

Nehéz mérkőzésre lehetett számítani, az első percek ennek megfelelően küzdelmes játékot, és lendületes debreceni támadásokat hoztak. Inkább a DVSC dominált, voltak is lehetőségei, azonban a paksi kapu előtt kicsivel több pontosságra lett volna szükség.

Szűk negyedóra után kiegyenlítődött a játék, sőt, a 14. percben a paksiak megszerezték a vezetést, egy jobb oldali beadás után az őrizetlenül hagyott Windecker fejelt a kapuba közelről (1-0). A Loki ezt követően igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, azonban többnyire a hazaiak akarata érvényesült.

Az első félidő második felében némileg feljavult a mieink játéka, a 29. minutumban Brandon Domingues nem sokkal fejelt fölé, nem sokkal később Szappanos az utolsó pillanatban szerezte meg a labdát Bárány Donáttól. A 40. percben Oleksandr Romanchuk fejese után a gólvonalról is menteni tudtak a paksiak, így szünet előtt nem sikerült egyenlíteni.

A második játékrész elején a DVSC próbált javítani a hatékonyságán, azonban eközben figyelni kellett a Paks gyors ellentámadásaira. A 54. percben Bárány Donát fejelt mellé 10 méterről, de hiába volt a mezőnyfölény, továbbra is sok volt a pontatlanság.

A 61. percben aztán elszabadult Könyves Norbert, és nem is hibázta el a ziccerét, 13 méterről a debreceni kapus lába között lőtt a kapuba (2-0). Nehéz helyzetbe került tehát a Loki, nyilvánvaló volt, óriási bravúr kellene még a pontszerzéshez is.

Az utolsó szűk félórára beállt Bódi Ádám, Szécsi Márk és Hamzat Ojediran, igyekezett a DVSC a végjátékban is, csapatunk azonban ezen a napon sehogyan sem volt képes gólt rúgni, így nem tudott pontot szerezni.

Folytatás szombat este az Újpest ellen a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés.

Paks-DVSC 2-0 (1-0).

Paks, 1500 néző. Vezette: Bognár T.

Paks: Szappanos – Szélpál (Lenzsér, 46.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Windecker, Papp K., Mezei (Horváth K., 82.), Silye (Osváth, 74.) – Haraszti (Hahn, 63.), Könyves (Böde, 63.). Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Milosevic – Kusnyír, Lagator, Romanchuk, Ferenczi (Baranyai, 89.) – Varga J. (Ojediran, 66.), Loncar – Bévárdi (Szécsi, 66.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 66.) – Bárány (Majdevac, 87.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Windecker (14.), Könyves (61.).

Sárga lap: Kinyik (52.), Papp K. (69.), illetve Lagator (59.), Bárány (68.), Szécsi (76.).

Helyszín

PAKSI FC STADION / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.09.27. 17:45 OTP Bank Liga 2023/2024