Eredmény
4 - 2
Full Time

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.05.16. 18:30 NBII. 2020/2021

Meccs riport

Bajnokként jutott fel az NB I-be a DVSC, miután vasárnap 4-2-re nyert a Haladás ellen a Nagyerdei Stadionban.

Ezen a meccsen minden eldől: tudta ezt mindenki a DVSC családjából, és tudták a szurkolók is, akik sok ezren személyesen támogatták a csapatot az utolsó fordulóban, a Haladás elleni találkozón, melyen végképp ténnyé vált, hogy debreceni futballgárda szűk egy év után visszatért a legfelsőbb osztályba.

Nem is akárhogy! A Loki ahogy kell, támadólag lépett fel, és néhány biztató összjáték után már a 13. percben megszerezte a vezetést. Bárány Donát passzolt Bódi Ádámhoz, akinek kiugratásával Baráth Péter lépett ki, és magabiztosan használta ki a ziccert (1-0). A debreceni csapat a folytatásban sem vett vissza, a 21, percben Bódi bombája nem sokkal tévesztett célt, mint ahogy nem sokkal később Korhut Mihályé sem, Varga József fejesénél pedig hazai kapus védett bravúrral.

Egységesen játszott a Loki, meg is lett az eredménye: a 39. percben egy szöglet után Ferenczi János lökték fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Dzsudzsák Balázs értékesítette (2-0). Gyorsan jött a következő hazai gól, a 42. minutumban egy beadás után Kinyik Ákos fejelte vissza a labdát középre, Varga József pedig jól érkezett (3-0)! A 44. percben egy jobb oldali támadás végén szépített a Haladás, Kinyik Ákosról pattant a labda a kapuba (3-1). A DVSC tehát magabiztos előnnyel, félig-meddig bajnokként vonulhatott pihenőre, annak ellenére, hogy a vetélytársai (Gyirmót, Vasas) is vezettek.

A szünetben Madar Csabát díjazták, joggal! A Csipa becenévre hallgató debreceni ikon a hazai foci minden berkét bejárta, hisz az NB I-es, az NB II-es, az NB III-as, a megye I-es, valamint a megye II-es elsősége után a 2020/2021-es szezon alapján megye III. osztályban is elhódította jelenlegi csapatával, a Bestrong SC-vel a bajnoki címet, így tehát teljessé vált a kollekció, ami valószínűleg világrekord.

Az ünnepi pillanatok után a második félidő rosszul kezdődött, ismét szépített a Haladás, Tóth Dávid beadása hullott be a hosszú felsőbe (3-2). Sőt, a 48. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat (Tomas Kosicky ütközött egy csatárral), azonban a Loki kapusa remek vetődéssel hárította a 11-est!

Izgalom tehát volt bőven, zúgott a Mindent bele!, jött is a gól: az 58. percben Bódi szöglete után a hosszú oldalról Baráth Péter ívelt fejjel a léc alá mintegy 13 méterről (4-2). A DVSC először a 64. percben cserélt, Kusnyír Erik, majd Szatmári Csaba, illetve a végén Tischler Patrik és Bényei Ágoston állt be, az utolsó 20 percben pedig már minden Loki-érzelmű azt várta, hogy fújják le a mérkőzést, és legyen kőbe vésve, hogy a gárda a Merkantil Bank Liga bajnokaként visszajutott az NB I-be.

Egy Bárány-, illetve egy Szatmári-kapufa, majd némi hosszabbítás után ez meg is történt, a közönség felállva tapsolt, az aranyérmeket többek közt Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere adta át, aztán kezdődhetett a cívisvárosi örömünnep…

Merkantil Bank Liga, 38. forduló.

DVSC-Haladás 4-2 (3-1).

Nagyerdei Stadion, 6400 néző. Vezette: Andó-Szabó.

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut (Szatmári, 69.), Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi (Kusnyír 64.), Baráth (Bényei Á., 86.), Szécsi – Bárány (Tischler, 86.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Haladás: Verpecz – Holdamf, Debreceni (Kiss B., 46.), Kállai (Tóth D., 37.), Schimmer, Csilus (Rácz, 79.), Bosnjak, Mocsi, Dragoner (Némerh Márió, 62.), Németh Milán, Medgyes. Edző: Mátyus János.

Gól: Baráth (13., 58.), Dzsudzsák (39., 11-esből), Varga J.(42.), illetve Kinyik (44., öngól), Tóth D. (46.).

Sárga lap: Kinyik (19.), Dzsudzsák (59.). Ferenczi (64.), illetve Kállai (12.), Schimmer (13.), Csilus (49.), Mocsi (62.), Németh Milán (63.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Nagyon boldogok vagyunk, elértük a célunkat. A meccs hangulata önmagáért beszélt!

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032