Eredmény
3 - 0
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.08.26.18:00NBII.2020/2021

Meccs riport

Győzelemmel folytatta szereplését a Merkantil Bank Ligában a Loki, miután szerdán Debrecenben 3-0-ra legyőzte a Szegedet.

A mérkőzést érzelmes pillanatok vezették fel. A Nagyerdei Stadionban felidézték: augusztus 15-én volt pontosan 50 éve, hogy elhunyt Zilahi Zoltán, aki 1957 és 1970 között volt a DVSC labdarúgója. A rendkívüli képességű játékos fiatalon, 1970. augusztus 15-én tragikus körülmények között hunyt el, emlékét díj is őrzi. Szintén érzelmes momentum volt, amikor a Debreceni Labdarúgó Akadémia U16-os csapatának tagjai átvették az előző idényben nyújtott teljesítményükért a megérdemelt bajnoki bronzérmet, emellett tapsra ragadtatta a szurkolókat Berecz Péter is, aki a bérletesek között meghirdetett játék nyerteseként elvégezhette a kezdőrúgást.

A Loki is rögtön a közepébe vágott, nem maradtak el a várt hazai rohamok. A 10. percben Bódi felé csavart szöglete után nem sok hiányzott a debreceni vezető gólhoz, a 15. minutumban még kevesebb: Tischler fejese után a szegedi kapus – a felső léc segítségével – bravúrral hárított. A 29. percben Bódi 20 méteres lövése után a kapufán csattant labda, a másik oldalon Germán közeli próbálkozását védte Zöldesi, A félidő hajrájában a mezőnyjáték dominált, így aztán a szünetig nem született gól.

A második játékrészben a DVSC igyekezett fokozni a nyomást, aminek az 57. percben meg is lett az eredménye: Ferenczi remek felfutása és beadása Bárány Donát fejelt a vendégek kapujába (1-0). A folytatásban némiképp ki kellett nyílnia a szervezetten futballozó Szegednek, jöttek is a Loki-gólok. A 66. percben egy labdaszerzés után Ferenczi János 17 méterről lőtt a bal alsóba (2-0), míg tíz perccel a vége előtt a fiatal Baráth Péter szerezte a harmadikat egy megpattanó labdát követően (3-0).

A véghajrában a hazai csapat még több gólt is rúghatott volna, végül maradt a 3-0, a DVSC magabiztosan és megérdemelten nyert. Folytatás szombaton a Vasas otthonában!

Merkantil Bank Liga, 6. forduló.

DVSC-Szeged 3-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 3380 néző. Vezette: Antal.

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári, Poór, Ferenczi – Kundrák (Sós, 46), Bényei Á. (Baráth P., 63.), Bódi, Szécsi – Tischler (Varga K., 72.), Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szeged: Varga B. – Ódor, Szilvási, Moga, Oláh, Mohl, Varga Sz., Jovanovic (Gréczi, 80.), Simon Á. (Dobronoky, 72.), Germán, Dobos Á. (Takács T., 68.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gól: Bárány (57.), Ferenczi (66.), Baráth (80.).

Sárga lap: Jovanovic (45.).

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Masszívan játszott a Szeged, mi kissé feszülten futballoztunk, az első gól viszont felszabadította a csapatot. Akár több találattal is nyerhettünk volna, köszönjük a drukkereknek a támogatást.

Dobos Barna: Az első félidőben szervezetten játszottunk, a szünet után fölénk kerekedett a Debrecen, mert több nagy egyéni hibát követtünk el.

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032