Eredmény
5 - 3
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.09.13.17:15NBII.2020/2021

Meccs riport

Folytatta kiváló hazai szereplését a listavezető DVSC a Merkantil Bank Ligában, miután vasárnap 5-3-ra legyőzte az Ajkát.

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a mérkőzés: Szabó Péter elnök Ferenczi Jánost köszöntötte abból az apropóból, hogy játékosunk nemrég lépett pályára 150. alkalommal a DVSC színeiben. A kezdőrúgást a 11. születésnapját ünneplő Kovács Botond végezte el.

A kezdő sípszó után is volt mit ünnepelni, igaz, egy órát várni kellett rá. Az elején a Loki egyértelműen dominált, azonban a gyors megugrásokkal operáló vendégek jól őrizték a kapujukat. Egy félidőnyi gyakorta pontatlan mezőnyjáték, egy remek Gróf-védés, és egy-egy ígéretes után Varga-, Tischler-, Bárány-, illetve Pávkovics-kísérlet után gól és kaput találó lövés nélkül zárult az első játékrész.

Szünet után igyekezett nagyobb tempóra kapcsolni a Lokomotív, a 48. percben fejjel Bárány Donát veszélyeztetett, az iram fokozódott, a 63. percben pedig a vezetést is megszerezte a DVSC. Az igencsak harcias Bárány letámadta a a vendégek védőjét, elvette tőle a labdát, kapura tört, majd a hosszú sarokba helyezett: remek egyéni alakítás volt (1-0)!

A folytatásban egyre hatékonyabban rohamozott a DVSC, ami újabb gólban mutatkozott meg: a 70. percben Bódi remek beadása után az így duplázó Bárány 9 méterről fejjel vette be az ajkai kaput (2-0). És ha egy üzlet beindul! Két perccel később Bódi szöglete után Kinyik bólintotta be a harmadikat (3-0),

A hajrá elején szépített az Ajka, Csizmadia a 77. percben bombagólt rúgott a jobb felsőbe (3-1), a 80. minutumban pedig Zsolnai is ezt tette (3-2), így szoros lett a vége, azonban négy perccel a vége előtt Szécsi pontot tett a történet végére, amikor kihasznált egy ziccert (4-2). A legvégére is maradt egy gólváltás, Szécsi kapufája után Bárány a kipattanót értékesítette, s ezzel mesterhármast szerzett (5-2), majd Görgényi talál be közelről (5-3).

A gólparádé után szerdán jöhet a folytatás: Kaposvárra látogat a Loki.

Merkantil Bank Liga, 8. forduló.

DVSC-Ajka 5-3 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 3100 néző. Vezette: Radványi.

DVSC: Gróf – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Korhut (Sós, 75.) – Bódi, Baráth (Bényei Á, 61.)., Varga J., Ferenczi – Tischler (Szécsi, 55.)., Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Ajka: Horváth T. – Kenderes, Görgényi, Csizmadia, Tóth G., Rétyi (Tóth P., 72.), Présinger, Tar, Heffler T., Zamostny, (Lakatos, 82.), Nagy M. K. (Zsolnai, 72.). Vezetőedző: Kis Károly.

Gól: Bárány (63., 70., 89.), Kinyik (72.), Szécsi (86.), illetve Csizmadia (77.), Zsolnai (80.), Görgényi (89.).

Sárga lap: Pávkovics (41.), Bárány (49.), illetve Tar (54.), Görgényi (85.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032