OTP Bank Liga 32. forduló

Kusnyir Eriket, Thor Úlfarssont és Jorgo Pellumbit nélkülözve játszotta az idény utolsó hazai bajnokiját a Loki vasárnap este a Fehérvár ellen. A hagyományokhoz híven hazai szezonzáró mérkőzésünk alkalmával ezúttal is díjazták az idény legjobb debreceni labdarúgóját. Az idei esztendőben a DVSC kapusa, Megyeri Balázs kapja a Zilahi-díjat, melyet az alapító, a tragikusan elhunyt egykori tehetséges játékosunk, Zilahi Zoltán testvére, Zilahi Gézának a fia, András és klubunk vezetői adnak át futballistánknak. Megyeri Balázsnak szívből gratulálunk! Dusan Lagatort is köszöntötték, őt 50. NB I-es találkozója alkalmából.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. 67 éves korában, rövid, súlyos betegség elhunyt a Loki egykori kiváló védője, Szűcs János. Az elegáns játékáról híres labdarúgó kis megszakítással csaknem egy évtizeden át, 1979-től 1988-ig volt a DMVSC játékosa, 156 NB I-es és NB II-es bajnokin lépett pályára debreceni színekben, 7 találatot is szerzett. Szűcs János emlékét megőrizzük.

Maga a meccs viszonylag jó iramban kezdődött, a 6. percben Karamoko ziccerénél Megyeri Balázs bravúrral védett, válaszul a 11. minutumban Brandon Domingues bombázott fölé 18 méterről. Nem sokkal később Katona fejese után a felső lécről pattant ki a labda, majd ismét a Loki kapusának kellett hárítania egy átlövést.

Kiegyenlített volt a játék, a 24. percben Vajda Botond szerzett labdát, éles szögből lőni is tudott, de Tóth védett. A 30. percben a másik oldalon Schön került helyzetbe, Megyeri Balázs ismét kiütötte a labdát, Karamoko pedig fölé vágta az ismétlést. Miután minden helyzet kimaradt, a szünetig nem esett gól.

A második játékrész eleje sem hozott nagy változást, a DVSC többet birtokolta a labdát, a Fehérvár pedig inkább a gyors megugrásokban bízott. A 61. percben Hamzat Ojediran életerős lövését védte a vendégek kapusa, kisvártatva Csongvai csavart mellé egy közeli szabadrúgást.

Az utolsó bő 20 percre beállt Stefan Loncar és Szécsi Márk (a legvégén Bódi Ádám, Kocsis Dominik és Oleksandr Romanchuk is), a 72. percben ismét Hamzat Ojediran lövése jelentett veszélyt. A hajrá kezdetén, a 79. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC, egy szöglet után Domingues adott be balról, a védők fejjel tisztázni akartak, de Meldin Dreskovic 14 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Ezzel a góllal 3 pontot is begyűjtötte csapatunk, és győzelemmel búcsúzott szurkolóitól. Az 5. helyen végző Loki az utolsó fordulóban Felcsútra látogat.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nem volt egy egyszerű mérkőzés. Főleg mentálisan volt nehéz, hiszen a múlt héten 5 gólt kaptunk az FTC-től és elveszítettük a nemzetközi kupaindulás esélyét. Nehéz volt fenntartani a kellő intenzitást, de szerencsére sikerült. A Fehérvár jó csapat, fizikailag erős, de ma Megyeri Balázs több remek védése és a türelmes támadásépítés meghozta a győzelmet. Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de nyertünk. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók egész éves támogatását.

OTP Bank Liga, 32. forduló.

DVSC-Fehérvár 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5347 néző. Vezette: Bognár T.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Kocsis, 81.) , Dzsudzsák (Romanchuk, 85.) , Domingues (Bódi, 81.) – Bárány (Szécsi, 68.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Csongvai, Sigér D. (Gradisar, 78.), Schön – Christensen, Karamoko (Pető, 84.), Katona M. (Stefanelli, 68.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

Gól: Dreskovic (79.).

Sárga lap: Lagator (23.), Ferenczi (34.), Vajda (54.), Baranyai (73.), Bódi (93.), Szécsi (94.), Loncar, (96.), illetve Bese (66.).

OTP Bank Liga 31. forduló

A bajnok FTC otthonában igyekezett eredményesen futballozni vasárnap este a nemzetközi kupaszereplésért küzdő Loki, több száz debreceni szurkoló biztatása mellett, valódi futballhangulatban. Miután a találkozó Anyák napjára esett, kuriózumként a két csapat játékosait édesanyáik kísérték be a pályára a kivonuláskor.

A rehabilitációján dolgozó Kusnyir Erik és Thor Úlfarsson értelemszerűen nem léphetett pályára, visszatért viszont a keretbe Bárány Donát és Jorgo Pellumbi is. A múlt hetihez képest két helyen változott a kezdőcsapat, Oleksandr Romanchuk helyett Meldin Dreskovic, Szécsi Márk helyett Bárány Donát volt az első perctől a pályán.

A találkozó első percében az FTC elért egy lesgólt Traore révén, s a folytatásban is igyekezett nyomást gyakorolni a DVSC-re. A mienk beleálltak a párharcokba, ezzel együtt veszélyesek voltak a hazaiak, a 7. percben például Lisztes lőtt mellé. Válaszul a 12. minutumban egy szép összjáték után Baranyai Nimród bombázott fölé, majd a 20. percben Ferenczi János tévesztett célt távolról. Ekkorra már kiegyenlített volt a játék képe, egyik kapusnak sem kellett bravúrokat bemutatni. Az első félidő hajrájában ismét jobban presszionált a Ferencváros, azonban a Loki szervezett játékának hála nem tudott betalálni, igaz, ehhez Megyeri Balázsnak a 43. percben bravúrt bemutatva meg kellett fognia Traore ziccerét. A szünetig nem esett gól.

A második játékrészre beállt Oleksandr Romanchuk és Tuboly Máté, a DVSC ezzel taktikailag is változtatott. Hiába, a 49. percben előnyhöz jutott a Ferencváros, egy Megyeri-bravúr és némi kavarodás után Abena lőtt közelről a kapuba (1-0). A DVSC ezt követően próbált többször odaérni a hazai kapuhoz, azonban ez nem sikerült, sőt, jött az újabb FTC-találat, az 56. percben Traore lépett meg a jobb szélen, betört a 16-osra, majd kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

Innen már nagyon nehéz volt, de Vajda Botond a 63. percben bemutatta tehetségét, remek csellel tört be jobbról az alapvonalnál a büntetőterületre, majd irdatlan nagy gól rúgott Dibusznak a hosszú felsőbe (2-1). Nem sokkal később aztán Lisztes esett el Vajda mellett a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, a 11-est a 68. percben Varga Barnabás értékesítette (3-1).

A hajrá kezdetén ,a 72. percben ismét betalált az FTC, egy szabadrúgás után kavarodás végén ismét Abena találta meg a labdát, és a léc alá lőtt (4-1). Érkezett a a Lokiba Stefan Loncar, Szécsi Márk, majd a végén Kocsis Dominik is, de innen már nem volt visszaút, pláne, hogy a 80. percben Abu Fani is betalált, 17 méterről lőtte ki a jobb alsót, a labda a kapufáról pattant a hálóba (5-1).

A vége tehát súlyos vereség lett, folytatás vasárnap a Nagyerdei Stadionban a Fehérvár ellen.

OTP Bank Liga, 31. forduló.

FTC-DVSC 5-1 (0-0).

Groupama Aréna, 12 000 néző. Vezette: Antal P.

FTC: Dibusz – Botka, Cisse, Abena, Ramirez (Pászka, 81.) – Maiga, Katona B. (Ben Romdhan, 73.) – Traore (Sevikyan, 73.), Abu Fani (Tóth, 81.), Lisztes (Kodro, 73.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovic.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Romanchuk, 46.), Szuhodovszki (Tuboly, 46.) – Vajda (Kocsis, 85.), Dzsudzsák (Loncar, 73.) , Domingues (Szécsi, 73.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Abena (49., 72.), Traore (56.), Varga B. (68.), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.).

Sárga lap: Varga B. (58.), illetve Lagator (58.), Tuboly (74.).

OTP Bank Liga 30. forduló

A Loki számára rendkívül fontos pontok forogtak kockán a szombat esti DVSC-Újpest rangadón, a nemzetközi kupaindulás reményének életben tartása volt a tét. Csapatunk nem számíthatott a rehabilitációját végző Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi, Thor Úlfarsson, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Bárány Donát játékára, visszatérhetett viszont a keretbe Meldin Dreskovic. A kezdőcsapatba bekerült Szuhodovszki Soma és Szécsi Márk is, a pályáról hiányzó Bárány Donátot pedig a meccs előtt múlt heti, 50. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötte Makray Balázs cégvezető.

A mérkőzés a 6. percben Oleksandr Romanchuk közeli fejesével kezdődött el igazán, Banai védeni tudott. A vendégek három belső védővel álltak fel, láthatóan tartottak a debreceni támadásoktól. A Lokinak nehéz volt területet találni, a 13. minutumban Dzsudzsák Balázs távoli szabadrúgásból próbálkozott, és nem sokkal bombázott fölé. Egyre több fantázia volt a DVSC rohamaiban, a 17. percben csapatkapitányunk erőteljes lövését hárította az újpesti kapus, majd Ferenczi János fejelt fölé.

Az első félidő közepén egy ápolást követően kissé leült a meccs, majd a szünet előtt felpörgött. A 28. percben Szuhodovszki Soma nem sokkal lőtt mellé 18 méterről (úgy tűnt, Banai beleért), majd nem sokkal később újra középpályásunk próbálkozott, de blokkolták a kísérletét. Aztán a 35. percben jött a debreceni találat, Brandon Domingues remek csele után Kobouri öngólt vétett, de a VAR les miatt érvénytelennek nyilvánította. A döntés a pihenő utánra maradt.

A második játékrész újpesti kiállítással kezdődött, Tamás rúgta meg csúnyán Vajda Botondot, némi VAR-ozás után Berke piros lapot adott neki. Emberelőnybe és még nagyobb fölénybe került tehát a Loki, amit igyekezett kihasználni. A 60. percben Brandon Domingues lőtt kevéssel mellé bevetődve, nagy helyzetben, aztán Vajda Botond bombázott fölé 16-ról. Fokozta a nyomást csapatunk, a 66. percben Ferenczi János fejese után a lécre tolta a labdát a vendégek kapusa.

A végjátékra érkezett a fiatal Batai Tamás (később Bódi Ádám, Stefan Loncar és Meldin Dreskovic, illetve Christian Manrique is), az idő közben vészesen fogyott. A megváltást jelentő gólhoz közel járt a 83. percben Batai Tamás, de a labda belsőzése urán mellé csorgott. De a 88. percben már nem!!!! Batai Tamás fejese után Banai csak kiütni tudta a labdát, az érkező Hamzat IOjediran pedig közelről a kapuba továbbított (1-0).

A DVSC nagyon fontos pontokat szerzett, megérdemelten, folytatás jövő hét vasárnap az FTC ellen idegenben.

OTP Bank Liga, 30. forduló.

DVSC-Újpest 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 6592 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran (Dreskovic, 91.), Szuhodovszki (Loncar, 84.) – Vajda, Dzsudzsák (Manrique, 91.), Domingues (Bódi, 84.) – Szécsi (Batai, 74.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Újpest: Banai – Pauljevic, Keita, Kobouri, Antzoulas, Tamás K. – Geiger (Kovács, 90.) – Kiss T. (Radosevic, 46.), Tajti (Mucsányi, 91.), Csoboth (Sasere, 85.) – Ambrose (Mörschel, 46.). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Gól: Ojediran (88.).

Sárga lap: Szécsi (23.), Lagator (86.), illetve Kobouri (43.).

Kiállítva: Tamás K. (48.).

OTP Bank Liga 29. forduló

Ahogy arra számítani lehetett, remek hangulatban és sok debreceni szurkoló biztatása közepette vonultak pályára a csapatok a szombat esti kelet-magyarországi rangadón. A Lokinak nélkülöznie kellett a rehabilitációját végző Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi és Thor Úlfarsson, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Meldin Dreskovic játékát, a Kecskemét elleni meccset kihagyó Brandon Domingues ellenben visszatérhetett. Sőt, a szélső be is került a kezdőcsapatba, csakúgy, mint Oleksandr Romanchuk és Stefan Loncar.

A találkozó rosszul kezdődött a DVSC számára, a hazaiak már az első percben megszerezték a vezetést, egy jobboldali beadás után Klimovich fejelt 10 méterről a kapu jobb oldalába (1-0). A 6. minutumban Dzsudzsák Balázs egy 24 méteres szabadrúgásból próbált gyorsan válaszolni, azonban Odincov védeni tudott a bal alsónál. Élénk volt az iram, a Loki igyekezett gyorsan reagálni a hamarjában kapott gólra, de nagyon kellett vigyázni a hazaiak gyors megugrásaira.

Sok volt a pontatlanság és a hiba a mieink játékában, a 22. percben jött is a második diósgyőri gól, Oleksandr Romanchuk esett el, így Edomwonyi könnyedén fejelhetett 12 méterről a kint álló Megyeri Balázs fölött a kapuba (2-0). A 29. percben a helyzet még tragikusabb lett, Ferenczi János rántotta le a 16-oson belül Edomwonyit, a büntetőt Pernambuco végezte el, de Megyeri Balázs hatalmas bravúrral a lövését és Lund ismétlését is védte!

Ha valami, ez erőt adhatott a DVSC-nek, a szünetig sikerült is szépíteni, Stefan Loncar a 42. percben remek labdával ugratta ki Vajda Botondot, aki beadott, a labda megpattant egy védőn, Baranyai Nimród pedig élete első NB I-es gólját szerezve 10 méterről a jobb alsóba lőtt (2-1.).

A második játékrészre beállt Hamzat Ojediran, a Loki pedig nekidurálta magát az egyenlítésnek. És a 48. percben sikerült is! Dzsudzsák Balázs lőtt kapura mintegy 20 méterről, a hazai kapusról kipattant a labda, az érkező Bárány Donát pedig a kapuba továbbított (2-2). Gyakorlatilag új meccs kezdődött tehát, nem kis izgalmak és élesedő párharcok kíséretében.

Ebben az időszakban már egyértelmű fölényben játszottak a mieink, ennek ellenére váratlanul a Diósgyőr talált be, a 60. percben egy védelmi hiba után Edomwonyi csavart közelről a jobb felsőbe (3-2). Ha ez nem lett volna elég, a 67. percben a mieink asszisztálása mellett a frissen beállt Gera is gólt lőtt néhány lépésről, így nem maradt esély a pontszerzésre (4-2). A végjátékra érkezett Szécsi Márk és Szuhodovszki Soma (a legvégén Bódi Ádám és Batai Tamás is), ezt követően Odincov Bárány Donát és Szécsi Márk lövését is védte.

Az utolsó percekig próbálkozott a Loki, a 83. percben sikerült is újra szépíteni, a Bárány Donát által szépen lekészített labdát Hamzat Ojediran okosan lőtte 13 méterről a bal alsóba (4-3). Hiába, a hosszabbításban egy kontrából még Fekete is betalált (5-3), a vereséget így nem sikerült elkerülni. Folytatás jövő hét szombaton este az Újpest ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Vladimir Radenkovic: 2-0 és a kihagyott 11-es után drámaivá tettük a találkozót, de jó volt a mentalitásunk, azt a Diósgyőrt láttam, mint amikor elkezdtük a közös munkát.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Diósgyőrnek. Őrült mérkőzés volt, mintha hullámvasúton ültünk volna. Nagyon hamar gólt kaptunk, nem volt meg a szükséges energia a védekezésben. Jött a második találat, majd a 11-es, Megyeri Balázs védése változást hozott, utána sikerült is betalálnunk. A második félidő kezdetén egyenlíteni tudtunk, úgy tűnt, sikerül megváltoztatni a mérkőzés menetét, de aztán ismét gólt kaptunk. Ezen a szinten nem engedhetünk meg magunknak ennyi hibát, vállalom a felelősséget a döntésekért, nem könnyű most elemezni. Fájdalmas ez a vereség, egy napunk van a szomorkodásra, aztán össze kell szednünk magunkat a szezonzárásra.

OTP Bank Liga, 29. forduló.

Diósgyőr-DVSC 5-3 (2-1).

Diósgyőr, 6005 néző. Vezette: Bogár G.

DVTK: Odincov – Bokros, Csorbadzsijszki, Lund, Stephen – Bényei Á. (Gera, 66.), Klimovich (Holdampf, 66.), Vallejo – Pernambuco (Feuillassier, 46.), Edomwonyi (Fekete, 77.), Pozeg Vancas (Szabó L., 86.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Romanchuk (Batai, 91.), Ferenczi – Manrique (Ojediran, 46.), Loncar (Szuhodovszki, 69.) – Vajda (Szécsi, 69.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 86.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Klimovich (1.), Edomwonyi (22., 60..), Gera (67.), Fekete (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.).

Sárga lap: Ferenczi (29.), Dzsudzsák (64.).

OTP Bank Liga 28. forduló

A nemzetközi kupaindulásért folytatott küzdelem fontos állomásának volt minősíthető a Loki szombat délutáni, Kecskemét elleni hazai bajnokija. Együttesünk Kusnyir Erikre, Jorgo Pellumbira, Thor Úlfarssonra és Brandon Dominguesre nem számíthatott, a kezdőcsapatba bekerült Szuhodovszki Soma és a mérkőzés előtt a 300. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntött Bódi Ádám is.

A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött, majd 8. percben egy formás debreceni támadás után Dzsudzsák Balázs 10 méteres fejesét fogta a vendégek kapusa. Egyre inkább a DVSC kontrollálta a játékot, a 19. minutumban Meldin Dreskovic fejelt fölé. A 27. percben a másik oldalon Horváth Krisztofer tévesztett célt, nem volt sok helyzet, de nem volt unalmas a mérkőzés.

Az első félidő hajrájában előbb Hamzat Ojediran bombázott fölé kiszorított helyzetből, majd a 34. percben Bódi Ádám csavart a kapu mellé 18 méterről. A 37. percben aztán egy gyönyörű Bódi-Szuhodovszki-Ferenczi-Bódi összjáték végén Bódi Ádámot buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt azonban hosszú VAR-ozás után a bíró visszavonta…. A hosszabbításban Dzsudzsák Balázs bombáját hárította Kersák, a szünetig így nem esett gól.

A második játékrész elején sok volt az ápolás, aztán az 56. percben Zsótér ravasz, 16 méteres lövését védte bravúrral Megyeri Balázs, majd Horváth Krisztofer veszélyes kísérleténél ugyanígy tett. Félórával a vége előtt beállt Kocsis Dominik, Stefan Loncar és Christian Manrique is, Megyeri Balázs pedig Lukács ziccerét is hárította. A Loki igyekezett fokozni a nyomást, ez meg is hozta az eredményét, Meldin Dreskovicot rúgták fejbe a 16-oson belül egy beadás után. A játékvezető nem fújt, ezt is VAR-ozták, és ezt már megadták…. A büntetőt a 69. percben Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette (1-0).

A végjátékban érkezett a pályára Szécsi Márk (a legvégén Oleksandr Romanchuk is), a DVSC pedig nagy izgalmak közepette megőrizte előnyét, és roppant fontos 3 pontot szerzett. Folytatás jövő héten Diósgyőrben.

OTP Bank Liga, 28. forduló.

DVSC-Kecskemét 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5244 néző. Vezette: Karakó F.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Manrique, 62.) , Szuhodovszki (Loncar, 62.) – Vajda (Szécsi, 76.), Dzsudzsák (Romanchuk, 84.), Bódi (Kocsis, 62.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kecskemét: Kersák – Szűcs K., Belényesi, Katona L. – Meskhi (Derekas, 70.) – Nagy O. (Szabó A., 46.), Zsótér (Nikitscher, 70.), Horváth K., Zeke (Leoni, 82.) – Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Lukács. Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Dzsudzsák (69., 11-esből).

Sárga lap: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth K. (13.), Pálinkás (45+2.), Katona L. (62.), Belényesi (68.), Derekas (79.).

OTP Bank Liga 27. forduló

A Fehérvár sikere és a dobogóért vívott harc miatt győzelmi kényszerben lépett pályára a Loki szombaton este az MTK ellen a Nagyerdei Stadionban, mégpedig a sérült Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi és Thor Úlfarsson nélkül. A kezdőcsapatban az előző hetihez képest csak annyi változás történt, hogy bekerült a Kisvárdán gólt szerzett Christian Manrique.

A találkozó első ziccerét a DVSC dolgozta ki, az 5. percben egy szöglet után Ferenczi János lőhetett 11 méterről szabadon, de nem talált kaput. A 10. minutumban Brandon Domingues lépett ki a védők közül egy szép akció végén, de közeli lövését Demjén ki tudta ütni. A 13. percben Bárány Donát fejelt mellé, majd nem sokkal később a másik oldalon Bognár lőtt mellé nagy helyzetben. A 16. percben aztán megszerezte a vezetést az MTK, egy gyors támadás végén Kosznovszky lőtt 12 méterről a kapu jobb oldalába (0-1).

A Loki ezt követően helyenként átvette a játék irányítását, azonban nagyobb helyzetet ebben az időszakban nem nagyon tudott kidolgozni. Az első félidő hajrájában Kata bombáját kellett kiütnie Megyeri Balázsnak, a szünetig nem sikerült egyenlíteni.

A második játékrész elején Bárány Donát fejelt nem sokkal mellé, a mieink igyekeztek fokozni a nyomást, azonban ismét az MTK szerzett gólt, az 50. percben Bognár indítása után Horváth lőtt 12 méterről a bal alsóba (0-2). Bő félórával a vége előtt jöttek az első cserék, Stefan Loncar, Szuhodovszki Soma és Bódi Ádám állt be.

És jött a szépítés! Az 57. percben Hamzat Ojediran ugratta ki remekül Bárány Donátot, aki 13 méterről szépen gurított a kapuba (1-2). Fokozódtak tehát az izgalmak, a 67. percben Dusan Lagator fejelt kapufát, nyomott a DVSC.

A végjátékban aztán a Loki mindent megpróbált (beállt Tuboly Máté és Szécsi Márk is), az MTK gyakran húzta az időt (Demjén is védett két nagyot), végül nem sikerült egyenlíteni.

Folytatás jövő hét szombaton a Kecskemét ellen a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 27. forduló.

DVSC-MTK 1-2 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 5221 néző. Vezette: Erdős J.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 87.) Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Szécsi, 87.), Manrique (Szuhodovszki, 55.) – Vajda (Loncar, 55.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 55.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

MTK: Demjén – Kocsis G., Kádár, Nagy Zs. – Kata, Hej, Kosznovszky, Horváth A. (Végh, 73.), Antonov – Bognár I. (Varju, 82.) – Németh K. (Jurina, 60.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gól: Bárány (57.), illetve Kosznovszky (16.), Horváth A. (50.).

Sárga lap: Dreskovic (84.), Dzsudzsák (86.), Loncar (93.), illetve Kocsis (24.), Jurina (84.), Varju (86.), Hej (93.), Nagy Zs. (98.).

OTP Bank Liga 26. forduló

A sérült Kusnyir Eriket, Jorgo Pellumbit és Thor Úlfarssont továbbra is nélkülözve, de a győzelem reményében kezdte a Loki Húsvét szombatján, már-már nyárias 25 fokban a kisvárdai bajnokit. A kezdőcsapatban nem volt különösebb meglepetés, a ZTE elleni 5-1 alkalmával jól teljesítő játékosok természetesen ismét megkapták a lehetőséget.

A mérkőzés elején a DVSC-t elkísérő mintegy 300 debreceni drukker azt láthatta, hogy az 5. perc elején egy jobb oldali támadást követően a középen érkező Mesanovic mintegy 8 méterről egy blokkon megpattanó labdával és a kapufa segítségével a jobb alsóba talál (1-0). Csapatunknak tehát egyből ritmust kellett váltania, ez időnként meg is történt. A mezőnyfölény nagy helyzetekben nem mutatkozott meg, sőt, nagyon kellett ügyelni a kisvárdai ellencsapásokra. Az első félidő végén aztán csak jött az egyenlítés, Dzsudzsák Balázs indítása után Vajda Botond tört be a 16-osra jobbról, befelé cselezett, majd 9 méterről nagy gólt rúgott a hosszú felsőbe (1-1). A szünetig több találat nem esett.

A második játékrészt nagy elánnal kezdte a DVSC, a 49. minutumban Brandon Domingues fejese jelentett veszélyt, de Bárány Donát nem érte le a labdát. Az 54. percben aztán már fordított a Loki, Dzsudzsák Balázs remek, bal oldali beadása után Brandon Domingues bólintott 6 méterről a kapu közepébe (1-2).

Ezt követően is csapatunk kontrollálta a mérkőzést, a 63. percben Domingues újabb gólt fejelhetett volna, de közelről mellé csúsztatott. Szűk félórával a vége előtt érkezett a pályára Stefan Loncar (később Szécsi Márk és Bódi Ádám, végül Christian Manrique is), együttesünk pedig igyekezett bevinni a mindent eldöntő harmadik találatot. Ez egy ideig nem sikerült (Dzsudzsák Balázs és Meldin Dreskovic kísérleténél nagyot védett Kovács), de a 90. percben igen, Bódi Ádám passza után Christian Manrique csavart mesterien 16 méterről a kapu jobb oldalába (1-3). A Loki végül biztosan győzött, és nagyon értékes három pontot szerzett.

Folytatás jövő hét szombaton este az MTK ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Feczkó Tamás: Jól kezdtünk, a vezetés után a második gólt is megszerezhettük volna. A második félidőben a kapott találat után nyíltabb játékot kellett felvállalnunk, bosszantó hibákat követtünk el. Remélem, a kupában fogunk tudni győzni.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, ez egy megérdemelt győzelem volt. A mérkőzés eleje nem volt könnyű számunkra, hiszen a Kisvárda változtatott a játékán, kellett egy kis idő, mire alkalmazkodtunk ehhez, közben gólt is kaptunk. Kissé idegesek voltunk, de aztán jól reagáltuk, Vajda Botond gyönyörű gólt lőtt, így szünet előtt tudtunk egyenlíteni. A második félidőben taktikailag is változtattunk, kontrolláltuk a mérkőzést, és hamarabb is eldönthettünk volna a találkozót. Ezzel együtt örülünk a győzelemnek, hiszen a Kisvárda nem rossz csapat, kitartást kívánok neki.

OTP Bank Liga, 26. forduló.

Kisvárda-DVSC 1-3 (1-1).

Kisvárda, 2580 néző. Vezette: Vad II.

Kisvárda: Kovács M. – Széles (Wellington, 73.), Jovicic, Ötvös – Nikolov – Navratil, Cipetic, Lucas (Melnik, 60.), Camaj (Spasic, 60.) – Makowski (Matic, 60.), Mesanovic (Ilievski, 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Szécsi, 79.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 79.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Mesanovic (5.), illetve Vajda (39.), Domingues (54.), Manrique (90.).

Sárga lap: Ötvös (23.), Cipetic (53.).

OTP Bank Liga 25. forduló

A válogatott szünet előtti utolsó bajnokin a ZTE együttesét fogadta a héten a 122. születésnapját ünneplő Loki vasárnap délben a Nagyerdei Stadionban. A szakmai stáb nem számíthatott a sérült Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi, Thor Úlfarsson és Batai Tamás játékára, a kezdőcsapatba bekerült Hamzat Ojediran, Szuhodovszki Soma és Vajda Botond is.

A találkozó kezdőrúgását egykori kiváló csatárunk, Radu Sabo végezte el. A kolozsvári Radu Sabo 1998 és 2000 között 51 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DVSC-ben, ezeken 17 gólt szerzett. Emlékezetes találkozói közül kiemelkedik az 1999-es, FTC elleni 6-1, amelyen mesterhármast ért el a fővárosiak ellen. Szintén szenzációsan futballozott az UEFA-kupában a német Wolfsburg ellen, a 2-1-es debreceni győzelem alkalmával mindkét gólunkat ő lőtte.

A mostani meccs remekül kezdődött a DVSC számára, csapatunk már a 4. percben megszerezte a vezetést! Egy szöglet után Szuhodovszki Soma kísérletét még mentették a védők a kapu előteréből, ám Hamzat Ojediran 11 méterről a kapuba lőtt (1-0). Ez volt 20 éves nigériai játékosunk első bajnoki gólja a Lokiban. A 10. minutumban Antonio Mance lőtt mellé távolról, ám inkább a DVSC akarata érvényesült, jól futballoztak a mieink.

Lüktető volt az iram, nem lehetett unatkozni, a 25. percben jött a második debreceni gól is! Vajda Botond a jobb szélről befelé indulva mintegy 18 méterről csavart a kapu jobb oldalába úgy, hogy közben Bárány Donát mozgásával elbizonytalanította a kapust (2-0).

És nem volt megállás! A szünetig tovább növelte előnyét a parádésan játszó Lokomotív, miután Vajda Botondot buktatta Csóka a 16-oson belül. A büntetőt Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette a 33. percben (3-0). Bárány Donát sem akart lemaradni, a 38. percben egy szöglet után Dusan Lagator fejelt, saját nevelésű csatárunk pedig közelről a kapuba bólintott (4-0). A pihenőre vastaps mellett vonulhatott együttesünk, megérdemelten.

A második játékrészre hármat cserélt a ZTE, a 48. percben szépített is, Sajbán beadása után Németh pörgetett közelről a bal alsóba (4-1). Nem sokat késett a válasz, Dzsudzsák Balázs átlövését fogta Dombó. A vendégek igyekeztek tovább faragni a különbségen, közben félórával a vége előtt beállt Stefan Loncar és Bódi Ádám (később a hajrára Kocsis Dominik és Tuboly Máté is, a 17 éves, saját nevelésű Hornyák Csaba pedig debütált az NB I-ben).

A 71. percben gyönyörű gólt szerzett a DVSC, Dzsudzsák Balázs passzolt szépen Bódi Ádámhoz, aki egy remek átvétel után Ferenczi Jánoshoz továbbított. Balhátvédünk pontosan centerezett, az érkező Bárány Donát pedig néhány méterről a hálóba lőtt (5-1). A végjátékban még eshetett volna gól (a mieink a kapufát is eltalálták), végül azonban maradt az 5-1 arányú, fölényes és szép győzelem.

Folytatás a válogatott meccsek miatti szünet után, két hét múlva Kisvárdán.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Szeretném megdicsérni a játékosokat, ez az 5-1-es siker a legnagyobb különbségű győzelmünk a közös munka során Magyarországon. A DVSC célja az, hogy nemzetközi porondon is szerepeljen, de ez nem könnyű, mert kicsi a különbség a magyar csapatok között. 36 pontunk van, 8 forduló van hátra, már biztonságban vagyunk, célunk minél előrébb végezni. Könnyű és kényelmes akkor játszani, amikor a gárda 4-0-ra vezet szünetben, ilyenkor jó szurkolónak is lenni, azonban mindenkitől támogatást kérnék akkor is, ha kevésbé megy a csapatnak. Büszke vagyok arra, hogy nagyon sok fiatal magyar játékos játszik nálunk, a „fiatalpercek” is rendben vannak, ráadásul a 17 éves Hornyák Csaba debütált az NB I-ben.

Márton Gábor: Nem kezdtük rosszul a meccset, voltak lehetőségeink, de amire készültünk, abból kaptuk a gólt, aztán kivégeztek minket. Szünet után igyekeztünk javítani, de ez most így sikerült. Van ilyen, de nem ilyen mérkőzésre készültünk.

OTP Bank Liga, 25. forduló.

DVSC-ZTE 5-1 (4-0).

Nagyerdei Stadion, 4002 néző. Vezette: Antal P.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Hornyák, 85.) – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 61.) – Vajda (Kocsis, 74.) , Dzsudzsák (Tuboly, 74.), Domingues (Bódi, 61.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

ZTE: Dombó – Várkony (Meshack, 46., Lesjak, 85.)), Evangelou, Csóka D. – Szendrei N., Bedi, Hadida (Sajbán, 46.), Sankovic (Kovács B., 81.), Mim – Gruber (Németh D., 46.), Mance. Vezetőedző: Márton Gábor.

Gól: Ojediran (4.), Vajda (25.), Dzsudzsák (33., 11-esből), Bárány (38., 71.), illetve Németh D. (48.).

Sárga lap: Dreskovic (62.), illetve Mance (87.).

OTP Bank Liga 24. forduló

A sérült Kusnyir Erik, Thor Úlfarsson, Jorgo Pellumbi és Batai Tamás nélkül vágott neki a Loki vasárnap a listavezető Paks elleni idegenbeli bajnokinak. A kezdőcsapatban ott volt többek között Oleksandr Romanchuk és Vajda Botond is, csapatunk pedig igyekezett felvenni a versenyt a bajnokság meglepetéscsapatával.

A találkozó élénk iramban és Loki-góllal kezdődött! A 2. percben Manrique lövését még védte a paksi kapus, azonban a 3. minutumban Ferenczi János remek passza után Dzsudzsák Balázs 12 méterről már kilőtte a kapu bal oldalát (0-1). A jó kezdés tehát megvolt. A Paks igyekezett nyomást gyakorolni a mieinkre, együttesünk azonban motiváltan és szervezetten futballozva állta a hazai rohamokat.

A 20. percben Kinyik távoli bombáját védte bravúrral Megyeri Balázs, majd egy nagyobb helyzet nélküli időszak következett. Az első félidő hajrájában is a mezőnyjáték dominált, a DVSC kontrollálta a meccset, a szünetig nem változott az eredmény.

A második játékrész kezdetén csak a Paks cserélt, Böde Dániel lépett pályára. A Paks fokozta tempót, a 48. percben Böde fejese után Meldin Dreskovic a gólvonalról mentett. Nem sokkal később Böde ziccerben lőtt mellé, nehéz pillanatokat élt át a DVSC, Megyeri Balázsnak Kovács közeli lövését is védenie kellett.

Az utolsó félórára érkezett Szécsi Márk (a végén a hajrára Hamzat Ojediran, Bódi Ádám, Szuhodovszki Soma és Stefan Loncar is), a 61. percben Bárány Donát ziccerben nem tudott túljárni a paksi hálóőr eszén. Kicsivel később egy debreceni szöglet után Ferenczi János lőtt fölé, egyértelműen kiegyenlítettebb lett a játék képe. A 69. percben Oleksandr Romanchuk fejelt a kapu fölé, akadtak izgalmak bőven.

A végjátékban előbb Böde ziccerét fogta a Loki kapusa, utóbb Horváth Kevin lőtt mellé-fölé szabadrúgásból. A 84. percben aztán egyenlített a Paks, egy jobb oldali beadás után Papp sodorta közelről a bal sarokba a labdát (1-1). Az utolsó másodpercekre is maradtak jócskán izgalmak (a hosszabbításban Szécsi Márk ziccerben bombázott fölé, majd pörgetett mellé), végül kemény küzdelemben maradt a döntetlen.

Folytatás jövő hét vasárnap a Nagyerdei Stadionban a ZTE ellen.

Mesterszemmel

Bognár György: Elégedett vagyok a csapat játékával, jó felfogásban játszottunk. A DVSC jó csapat, voltak veszélyes kontrái, de legalább félórát „elcsal”t a mérkőzésből. Reális a döntetlen, lehetett volna akár 3-3 is.

Srdjan Blagojevic: Nagyon megterhelő, nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nagy volt a nyomás. A Paks nem véletlenül vezeti a tabellát, nehéz volt ellene játszani, főként ezen a talajon, ami nem a mi játékunkat segíti. Ehhez alkalmazkodni kellett. Sok párharc volt, sok beadás, korai gól, aztán az utolsó percekben jött az egyenlítés, de még mindig jobb egy pontot szerezni, mint nullát. Bármelyik csapat nyerhetett volna. Alázatosnak kell maradnunk és tovább kell dolgoznunk.

OTP Bank Liga, 24. forduló.

Paks-DVSC 1-1 (0-1).

Paks, 2489 néző. Vezette: Bognár T.

Paks: Simon B. – Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Kovács K. (Szélpál, 84.), Balogh B. (Horváth K., 73.), Szabó B. (Vas, 63.), Papp K., Osváth – Hahn (Skribek, 84.), Tóth B. (Böde, 46.). Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk (Ojediran, 78.), Ferenczi – Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 78.) – Vajda (Szécsi, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 78.) – Bárány (Loncar, 85.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Papp K.(84.), illetve Dzsudzsák (3.).

Sárga lap: Tóth B. (11.), Osváth (44.), illetve Domingues (20.), Lagator (28.), Vajda (36.).

OTP Bank Liga 23. forduló

A Mezőkövesd ellen kezdte a bajnokság utolsó harmadát a DVSC szombaton a Nagyerdei Stadionban. A szakmai stáb nem számíthatott a sérült Kusnyir Erik, Thor Úlfarsson és Jorgo Pellumbi játékára, a kezdőcsapatba bekerült többek között Vajda Botond, Szuhodovszki Soma, Hamzat Ojediran, Bódi Ádám és életében először az NB I-ben a 19 éves Batai Tamás is.

Nemrégiben ünnepelte 50. születésnapját csapatunk kit menedzsere, Csarnai Norbert, aki pontosan 25 éve, negyedszázada szolgája a DVSC-t, vagyis fél életét szó szerint a Lokiban töltötte. Ez alkalomból köszöntötte őt a meccs előtt cégvezetőnk, Makray Balázs, valamint a csapat képviseletében Dzsudzsák Balázs. A szép évforduló jegyében a mérkőzés kezdőrúgását is Csarnai Norbert végezte el. Szép volt, Csari!

A találkozó eleje mezőnyjátékkal telt, az első nagyobb lehetőség a 18. percben alakult ki, Szuhodovszki Soma beadása után a mezőkövesdi kapus csak üggyel-bajjal tisztázott. A 27. minutumban Vajda Botond lövése jelentett veszélyt, majd az első félidő végére a Loki igyekezett fokozni a nyomást. Ennek ellenére a pihenőig nem született gól.

A második játékrész mozgalmasabbra sikeredett, a 49. percben Vajda Botond átlövése után a kapu mellé szállt a labda, majd Stefan Loncar kísérletét hárította Piscitelli. Bő félórával a vége előtt beállt Brandon Domingues, majd nem sokkal később Dzsudzsák Balázs, Christian Manrique és Bárány Donát is. Mindezt megelőzően a Mezőkövesd megszerezte a vezetést, Bőle 16 méterről, fordulásból lőtt a kapu jobb oldalába (0-1).

A 70. percben Bárány Donát fejelt mellé, csapatunk hajtott az egyenlítésért. A vendégek helyenként teljesen beszorultak, a 77. percben Szuhodovszki Soma nem sokkal tévesztett célt távolról. Volt helyzete Brandon Dominguesnek is, ám minden igyekezet ellenére nem sikerült betalálni, így a vége fájdalmas vereség lett.

Folytatás jövő hét vasárnap Pakson.

OTP Bank Liga, 23. forduló.

DVSC-Mezőkövesd 0-1 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 3664 néző. Vezette: Csonka B.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran (Manrique, 64.) – Vajda (Tuboly, 74.), Szuhodovszki, Loncar (Domingues, 57.), Bódi (Dzsudzsák, 64.) – Batai (Bárány, 64.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kojnok, Lukic, Brtan, Pillár, Vajda (Szivacski, 71.) – Cseke (Karnitski, 79.), Cseri (Bőle, 60.), Szolgai (Szilágyi, 60.) – Molnár G. (Hedlund, 71.), Drazic. Vezetőedző: Milan Milanovic.

Gól: Bőle (64.).

Sárga lap: Lukic (12.).